Actueel

FC Emmen – Vitesse: wanneer voetbal totaal onbelangrijk is.

Gisteren verloor Emmen de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 0-3. Het is een resultaat dat voor de supporters compleet onbelangrijk was. Voor één keer was het voetbal namelijk even niet het allerbelangrijkste van de wereld. Voor hen was het vele malen belangrijker om hun doelman Kjell Scherpen een hart onder de riem te steken.

Een week voor de wedstrijd overleed zijn broer Jorg Scherpen op 20-jarige leeftijd na ruim een maand in coma te hebben gelegen. Om vervolgens de eerstvolgende wedstrijd als jongen van 18 “gewoon” weer tussen de palen te gaan staan is nauwelijks voor te stellen. De Brigrata Fanatico, die hard bouwen aan een top reputatie, namen voor de wedstrijd op indrukwekkende wijze afscheid van Jorg. Meerdere doeken werden tentoongesteld, “De hemel heeft er een Emmenaar bij”.

De minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd leek nog wel stiller dan normaal. Het is bijna onmogelijk om naar de beelden te kijken en onaangedaan te blijven. Groot respect voor de supporters van FC Emmen, de Brigata Fanatico en ook het uitvak van Vitesse. Soms kan het leven toch ongelooflijk oneerlijk zijn.

Veel sterkte aan de familie van Jorg Scherpen.

Beelden via Fox Sports

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %