Voetbal in Duitsland

Eintracht Frankfurt strijdt voor supporters en wil naar de rechter

Zaterdag 31 juli staat de oefenwedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en AS Saint-Étienne op het programma. Er zouden 10.000 supporters aanwezig mogen zijn, maar dat aantal is door de politiek verlaagd. De club is het hier niet mee eens.

Eerder oordeelde de gezondheidsafdeling van de stad Frankfurt dat maximaal 10.000 toeschouwers het stadion in konden voor deze wedstrijd. In het Deutsche Bank Park, beter bekend als het Waldstadion, passen meer dan 50.000 mensen. Zo lijkt het affiche Eintracht Frankfurt – Saint-Étienne erg kleurloos te worden.

Politiek bemoeit zich ermee

Onlangs bleek echter dat het ministerie van Sociale Zaken en Integratie uit de deelstaat Hessen, waar Frankfurt am Main ligt, vond dat de huidige regelgeving onjuist is geïnterpreteerd door de gezondheidsafdeling. Zij vertelden dat er maximaal 5.000 man aanwezig kan zijn.

Supporters van Eintracht in betere tijden

Philips Reschke, juridisch adviseur van de club, heeft een duidelijke mening over dit besluit. ‘We blijven bereid om de aangekondigde beperking tot 5000 kijkers te laten controleren door een administratieve rechtbank, maar we hopen dat de feitelijke en juridische mening van de stad Frankfurt zal zegevieren,’ licht hij toe.

De stad Frankfurt heeft een bericht gepubliceerd waarin zij aangeven geen reden zien om de eerdere goedkeuring van 10.000 supporters in te trekken.

Supporters Eintracht

De afgelopen jaren hebben de supporters van Eintracht zich op de kaart gezet in Europa. In verschillende Europa League-campagnes werd duidelijk dat de club beschikt over een fanatieke aanhang. Uitwedstrijden in onder andere Bordeaux en Limassol werden massaal bezocht en we zagen sfeeracties in verschillende Europese steden.

Eind 2018 verscheen er op In De Hekken een mooie reportage van de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Het stadion zat vol, Eintracht won overtuigend en er waren verschillende pyroshows te zien. Geniet hier van de beelden!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %