Groundhopping

Eintracht Frankfurt brengt het vuurwerk in de Europa League

Één van de absolute hoogtepunten in de Europa League dit seizoen is de aanwezigheid van Eintracht Frankfurt. Tegen Lazio en Apollon Limassol zorgden de supporters voor heerlijke sfeeracties en vuurwerk. Op bezoek in Cyprus kwamen de Duitsers vervolgens met 5.000 supporters op bezoek. Ongelooflijke aantallen en dat zorgde voor mooie beelden. Voor de laatste thuiswedstrijd tegen de finalist van afgelopen seizoen, Olympique Marseille, was spektakel praktisch gegarandeerd. Zeker omdat de poulewinst nu al veilig kon worden gesteld. In de Bundesliga staat de club ondertussen op een knappe derde plek. De Traditionsverein uit Frankfurt beleeft gouden tijden en tegen Marseille kon weer een stapje worden gezet.

Op een koude donderdagavond liep ik dus het stadionterrein van de Commerzbank-Arena op. Verbouwd voor het WK van 2006 staat er op de plaats van het voormalig Waldstadion nu een gigantische lichtgevende bak. Maar wat zeker gezegd mag worden is dat het nog wel een stadion met wat karakter is. De verbouwing heeft gelukkig geen zielloos stadion achter gelaten. Het stadion zat vanavond afgeladen vol met bijna 50.000 supporters. Voorafgaand aan de wedstrijd ontspon zich een heerlijke sfeeractie. Na het traditionele Duitse omhoog houden van de sjaals was het tijd voor wat vlaggenspektakel. De gehele lange zijde was uitgedost met vlaggen en de ultras gingen op de korte zijde los. Toen de spelers bijna het veld betraden werd de korte zijde in de fik gezet. Met heerlijk veel vuurwerk zorgden de supporters voor wederom een schitterende sfeeractie. De uitsupporters konden hier niks tegenover zetten, simpelweg omdat zij het stadion nog niet hadden mogen betreden.

De spelers van Marseille waren ongeveer net zo aanwezig als hun supporters aan het begin van de wedstrijd. Binnen vijf minuten lag de 1-0 al in het netje. Het stadion ontplofte direct van vreugde. Even later ontplofte het uitvak ook. Toen de supporters van Marseille namelijk eindelijk het stadion binnenkwamen lieten ze twee grote vuurwerkbommen exploderen. Dit kwam ze op een striemend fluitconcert van de Duitsers te staan. Op het veld zelf was de strijd nóg eenzijdiger dan op de tribune. Eintracht Frankfurt speelde de bezoekers werkelijk waar compleet van de mat. Het was een klein wonder dat de ruststand slechts 2-0 was in het voordeel van SGE.

Ook in de tweede helft was de wedstrijd een ongelooflijk dominante vertoning van Duitse zijde. De uitploeg werd vernederd. Na elk doelpunt gingen er een paar fakkels af bij de thuissupporters. In totaal mochten ze vier fakkels afsteken. De eindstand was namelijk een daverende 4-0. Op Cyprus verloor Lazio ondertussen met 2-0 en daarmee was de groepswinst verzekerd voor de Duitsers. Dit werd gevierd met enkele rode rookpotten. De spelers mochten dus een feestje gaan vieren met hun thuissupporters. Eintracht Frankfurt is zonder twijfel een van de ploegen die in de gaten gehouden moet worden tijdens de loting voor de volgende ronde. Dat gaat namelijk 100% zeker weer een spectaculaire avond worden!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %