In de actualiteit

Dutch Fanatics: verschillende clubs, verenigd onder één vlag

Na jarenlange irritatie is het zover. Een supportersinitiatief om het Nederlands Elftal te ondersteunen. Door drie redactieleden van In De Hekken is de groep Dutch Fanatics opgericht. 

Dutch Fanatics

Al langer spelen drie redacteuren van In De Hekken met het idee om ”iets” op te richten. Een aantal jaren geleden strandde het idee nog op de tekentafel, nu zijn we al verder dan ooit. Via verschillende polls op Instagram is er een naam gekozen en een logo gecreëerd. Dutch Fanatics, klik hier voor de website,  wordt als beste naam gekozen. Een logo met onze driekleur, leeuw en een old-school voetbal blijkt de ideale combinatie om onze groep te vertegenwoordigen.

Afspraken

  • Geen clubkleuren en rivaliteit.
  • Niet verkleed. Oranje sjaal/shirt is prima.
  • Fanatieke sfeergroep zonder stempel.

Hoe nu verder?

Eind maart staat zeer waarschijnlijk de eerste uitzwaaiwedstrijd op het programma. Er moet nog een hoop gebeuren voordat we in het stadion te zien zijn. Met vijftig man, verdeeld over heel Nederland, zijn we nu druk aan het brainstormen hoe ons ‘groepsdoek’ eruit komt te zien. 5 januari komen we bijeen om dit doek te gaan maken.

Als het financieel lukt zullen er meteen vlaggen en andere doeken gemaakt worden. Dat is afhankelijk van donaties en stickerverkoop. De eerste stickers zullen zeer binnenkort verkocht worden. Dit zal ons een mooie financiële start moeten opleveren. Onderaan dit artikel staat een link voor donaties.

Supportersgroepen

Feyenoord & Ajax, PEC & Go Ahead, Heerenveen & Cambuur, zullen die ooit gezamenlijk naast elkaar staan? Op één vak? Een goede vraag. We hopen dat iedereen die dit initiatief omarmt, zijn club rivaliteit enigszins opzij kan zetten. Je hoeft niet met elkaar op zondagochtend te ontbijten. Elkaar gedogen moet toch lukken. 34 clubs, verenigd onder één vlag!

Steun

Voor meer informatie kan je altijd stefan@indehekken.net mailen. Ook zijn wij nog op zoek naar serieuze supporters die zich willen aansluiten om mee te denken en creëren. Financiële steun hebben we ook keihard nodig! Klik hier om een kleine financiële bijdrage te leveren.

Financieel steunen kan via deze link! 5 januari zien jullie het resultaat!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.