Actueel

De voetbalkaart van Nederland

supporterskaart nederland

Tubantia publiceerde vandaag de voetbalkaart van Nederland en laat daarmee per plaats zien waar de seizoenkaarthouders van de betaald voetbalclubs heen gaan. De meest opvallende conclusie: Nederland is voetbalgekker dan toplanden als Duitsland, Engeland en Spanje. Van elke 10.000 Nederlanders bezoeken 208 mensen wekelijks een voetbalwedstrijd en daarmee moeten we alleen (het dunbevolkte) Noorwegen voor laten gaan.

Zoals verwacht zijn Ajax en Feyenoord de grootste clubs van Nederland, terwijl clubs als AZ, FC Groningen, FC Twente en SC Heerenveen een sterke regionale positie innemen. Voor verdere conclusies verwijzen we jullie graag naar de geweldige interactieve kaart die zeer gedetailleerd weergeeft waar alle seizoenkaarthouders zich wekelijks bevinden.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %