Actueel

Blauw witte clubliefde

Enkele jaren geleden nog in de Bundesliga, nu onderaan in de 2. Bundesliga. Zware tijden voor MSV Duisburg en haar fans. En als je als fanatieke fan ook nog eens plaats moet nemen op de König Pilsener Fankurve in een stadion genaamd Schauinsland-Reisen-Arena wordt het er allemaal niet beter op. Omdat wij juist van dit soort clubs houden, besloot ik met enkele vrienden op maandagavond een wedstrijd te bezoeken tegen Hertha BSC.

Maandagavond bij de nummer laatst van de 2. Bundesliga, ik wist niet wat ik er van moest verwachten. In Venlo de grens over en binnen een half uur ben je er. Parkeren kan mooi in de berm, zonder parkeerkosten. Overal fanwagens, standjes met Getränke und Speisen en blauw witte supporters. Aangekomen op het vak was het eerste wat me opviel het eveneens blauwwitte, maar bomvolle uitvak aan de overzijde met ik schat minimaal 1000 fans van Hertha BSC. Toch minimaal 5 uur reizen vanaf Berlijn. En ondanks dat er spandoeken hingen met Hertha Fans gegen Montagspielen, waren ze er wel in grote getalen.

De aftrap was om 20.15 uur, dus rond 20.00 uur waren wij op ons plekje. Ruim voor de aftrap zongen de MSV-fans al uit volle borst mee, zo hard dat wij als Nederlandse voetbalsupporters er van onder de indruk waren. Uit volle borst zingen met 10.000 man op maandagavond bij de nummer laatst in de 2. Bundesliga, dat is pas clubliefde. En met ruim 1000 man 550 kilometer reizen van Berlijn naar Duisburg verdiend ook complimenten. Hulde voor deze echte supporters. Er kunnen ruim 30.000 toeschouwers in het stadion, maar voor deze wedstrijden kwamen er maar 12.000 opdagen. Veel maakte dat niet uit. Want die er wel waren, dat zijn de echte supporters. Daarnaast maakten ze zoveel kabaal, daar is menig eredivisieclub, met uitverkocht stadion, jaloers op!

De wedstrijd eindigde in 2-2, na een 2-1 voorsprong voor Duisburg. De 2-1 werd gevierd als ware het het doelpunt van het seizoen en iedereen stond te dansen en springen. Geweldige sfeer! Het voetbal was niet goed, maar de sfeer en de echte clubliefde vergoedde alles! Een absolute aanrader!

Dit artikel is geschreven door Roger Bergs, die zijn verhaal graag met ons wilde delen.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %