FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in Spanje

Woelige geschiedenis van de teams in El Medano

We zijn nog steeds in het vakantieoord Tenerife. De voetbalzoektocht werd verder gezet en bracht ons op een gegeven moment in het kleine en plaatselijke El Medano, letterlijk vertaald als De Duin. Een kleine gemeenschap waarin – zoals gebruikelijk – voetbal een centrale rol speelt.

Union Deportiva

An sich is er weinig bekend over de voetbalgeschiedenis in El Medano. Wat we wel hebben gevonden is dat Union Deportiva Medano in 1981 werd opgericht. En dat het ook relatief snel best goeie resultaten wist te halen en het tot de Insular Preferente, de provinciale reeks die de Canarische Eilanden op sportief vlak verbindt en de laatste stap naar nationaal voetbal is, wist te schoppen

Al was het niet altijd rozengeur en maneschijn in het vissersdorpje. Vaak sloeg het sportief toch wat tegen en financieel begon op den lange duur het water hen toch aan de lippen te komen. Niet altijd kregen ze de steun van het lokale bestuur, ondanks hun bewezen diensten in de lokale gemeenschap. Het noodlot kwam voorbij in 2019 wanneer de voetbalbond van Tenerife besloot UD Medano op non actief te zetten.

Club Deportivo

Maar het Campo Municipal La Hoya del Pozo bleef niet lang leeg staan. Het recente aangepakte stadion (met kunstgras jammer genoeg, een stellingtribune, een fantastisch ingewerkte zittribune en enkele prachtige elementen die aan weleer doen denken) werd overgenomen door CD Medano. Club Deportivo Medano zag in 2020 en mag in zekere zin de doorstart van UD Medano beschouwd worden.

Het is overduidelijk dat de voornaamste insteek nog steeds de participatie in de lokale gemeenschap is. Het team zet vooral in op de jeugd en is daar ook zeer terecht heel trots op. We kunnen zelf niet anders dan respect tonen voor een club als deze!

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %