Actueel

West Ham helpt buurman Dagenham voorlopig uit de brand

Dagenham & Redbridge heeft woensdagavond 21 maart een benefietwedstrijd gespeeld tegen buurman West Ham United. Alle opbrengsten van de wedstrijd gaan naar de #savethedaggers campagne.

De Daggers hebben grote financiële problemen sinds Glyn Hopkin, de belangrijkste geldschieter, zich eind vorig jaar terugtrok als directeur. Daarnaast stopt hij met het financieren van de club na onenigheid met een groep fans. De ploeg uit de gemeente Barking & Dagenham, in het oosten van Londen, heeft een gat in de begroting van £250.000 tot £300.000 pond. Dit gat moet voor het eind van het seizoen gedicht zijn. Gebeurd dit niet dan bestaat de kans dat Dagenham ophoudt te bestaan. De club is daarom naarstig op zoek naar potentiële investeerders. Maar tot dusver zonder succes.

Buurman West Ham helpende hand

West Ham was maar wat graag bereidt om een bijdrage te leveren aan de fundraising campagne. De club kon ook wel wat positieve publiciteit gebruiken na het debacle thuis tegen Burnley op 10 maart. Toen werd er door de supporters fel geprotesteerd tegen het bestuur en werd het spel diverse malen onderbroken doordat supporters het veld betraden.

De Hammers hebben veel supporters in dit deel van Londen en traden aan met een sterk elftal. Er kwamen 4.515 toeschouwers opdagen in het Chigwell Construction Stadium aan Victoria Road. Een mooie opsteker voor de Daggers, die normaal hun thuiswedstrijden afwerken voor zo’n 1.200 die hard. West Ham was met 3-1 te sterk voor haar buurtgenoot.

Marc Wolterink
Nederlander die al ruim 20 jaar in Londen woont. Werkt voor mediabedrijf en schrijft over financiële producten. Groeide op als supporter van Go Ahead Eagles. Tegenwoordig seizoenkaarthouder bij West Ham United, zijn lokale team, vandaar, en gaat ook wel eens kijken bij Barking FC. Gaat vooral naar het voetbal voor de kameraadschap, de humor en de gezelligheid. Het resultaat is van ondergeschikt belang (dat komt vanzelf als je West Ham-supporter bent).

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %