Columns

Werken voor je kanker geld

Werken voor je kanker geld,  laat zien dat je het shirt waard bent en schaam je kapot. Het is slechts een greep van de leuzen die vanuit het uitvak neerdaalt op de Feyenoord spelers. 

Werken voor je kanker geld

Gepokt en gemazeld als Feyenoord supporter ben ik ik hoge pieken en diepe dalen inmiddels wel gewend. De ene week verneder je Ajax(halve finale CL) in de eigen Kuip, om een week later kansloos te verliezen van Excelsior(degradant). Nee, we zijn wel wat gewend.

Niet alleen op het veld is het kommer en kwel. Ook op bestuurlijk vlak zijn de problemen bekend. Supporters worden jarenlang verketterd. Een Algemeen én een Technisch Directeur ontbreken momenteel. Afgelopen donderdag is daar opeens een geweldige opleving. Tijdens een magische Europese avond in de Kuip wordt Portugese grootmacht Porto aan de kant gezet. Enkele dagen later worden we weggezet door Fortuna Sittard. Op dat moment nog zonder overwinning. Ongelofelijk.

Het uitvak spuugt haar gal over de mentaliteit van de spelers. Onder andere ”Werken voor je kanker geld” wordt gescandeerd. De supporters, die door weer en wind hun club achterna reizen, zijn woedend. Maar meneer Berghuis begrijpt er helemaal niks van. Hij geeft aan dat het geen mentaliteit kwestie is en dat hij dit alleen bij Feyenoord hoort. Hierbij laat hij zien helemaal niets van de supporters te begrijpen. De supporters die honderden euro’s per jaar aan de club spenderen. De supporters die op vrijdag euforisch zijn opgestaan, maar deze maandag met een kut gevoel naar hun werk gingen.

Steven, als leider van het elftal had je de gehele ploeg bij elkaar moeten roepen en richting het uitvak moeten komen. Je had daar onze woede en schaamte kunnen zien. Je voetbalt bij een rauwe club. Waar supporters je op handen dragen en voor je zouden sterven, zolang je alles geeft voor onze club.

Voor allen die vallen over het woord ‘kanker‘. Netjes is het niet, maar we zijn ook niet Roomser dan de Paus. Doneren kan hier!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %