Groundhopping

Vliegtuigspotten bij SK Nossegem

Voetbalvelden naast luchthavens; het is een interessant spektakel. Het bekendste (in België) was ongetwijfeld FC Melsbroek. Was, want de ploeg is verhuisd nadat de de luchthaven van Zaventem de gronden weer opeigenden om de luchthaven uit te breiden. Gelukkig hebben we nog Diegem Sport en SK Nossegem.

SK Nossegem

Aan de andere kant van waar FC Melsbroek actief was, vinden we het stadionnetje van SK Nossegem. SK Nossegem werd in 1957 opgericht. FC Melsbroek en Diegem Sport waren toen al aan het voetballen naast en nabij de luchthaven. Ergens was er gelukkig nog wel een plekje vrij. SKN opende er in 1958 hun charmante stadion en begonnen vrank en vrij te voetballen in de lagere provinciale reeksen in Brabant. De komende bijna halve eeuw zou SKN vooral actief zijn in derde en vierde provinciale (toen nog het zevende en achtste niveau in België).

Omdat positieve resultaten ook wel eens leuk zijn, begon SKN zich ook meer daarop te richten. In 2006 was het dan eindelijk raak en voor het eerst in hun bestaan promoveerden ze naar tweede provinciale. Stabiliteit is vrij kenmerkend voor de ploeg en in tegenstelling tot vele andere ploegen zakten ze niet onmiddellijk (noch promoveerden ze verder door). Acht jaar lang zongen ze mooie voetballiedjes daar in tweede provinciale. Tot in 2014 ‘het noodlot’ toesloeg en SKN opnieuw naar derde provinciale moest.

De regio rond de luchthaven (en Zaventem) telt talloze ploegen en allemaal liggen ze op een zakdoek bij elkaar. Daarom is het ook moeilijk een degelijke jeugdopleiding te onderhouden en daar is SKN zichzelf terdege van bewust. Toch heeft de ploeg sinds 2014 een duidelijke visie en structuur. We Are Nossegem zag het daglicht en zorgt voor leuke randactiviteiten, maar ook een goeie ondersteuning en promotie rond het voetbal in (en rond) Nossegem).

Check hier meer toffe Belgische grounds!

Onder andere mede daardoor kon de ploeg zich in 2018 terug naar tweede provinciale hijsen en daar zijn ze dit seizoen nog steeds actief. Of ze nog hoger kunnen en mogen mikken, is nog maar zeer de vraag. Maar het staat wel vast dat SKN en We Are Nossegem een realistisch beleid hebben met focus op een langdurig bestaan. Als ze dat verder handhaven, is de toekomst volgens ons verzekerd!

Check hier meer toffe Belgische grounds!
PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %