Groundhopping

Verrassend Litouwen

Als je aan voetbalbeleving denkt, is Litouwen niet het eerste land wat bij mensen naar boven komt. Juist dat soort bestemmingen kunnen enorm verrassen. Voor mij genoeg reden om die kant op te gaan. Ik breng een bezoek aan de Litouwse kraker tussen FK Žalgiris en Sūduva Marijampolė.

De A Lyga is de hoogste voetbalcompetitie in Litouwen en deze competitie werd in 1990, na de hernieuwde onafhankelijkheid van het land, opgericht in opvolging van de competitie in de SSR Litouwen. Van 1922 tot 1939 werd er ook competitievoetbal in het toen onafhankelijke Litouwen gespeeld.

Dikke pyro in Vilnius

Op het moment dat deze wedstrijd werd gespeeld stond FK Žalgiris bovenaan de ranglijst. De hoofdstedelingen nemen het op tegen Sūduva Marijampolė, de regerend kampioen. De harde kern van FK Žalgiris, Pietų IV Ultras, zorgde gedurende de hele wedstrijd voor een leuke sfeer. Tweemaal werd de wedstrijd stilgelegd omdat het veld niet meer te zien was door de vele pyro die door hen werd afgestoken.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Groen-Witten uit de hoofdstad, waardoor hun doel om naar drie jaar weer kampioen meer gestalte krijgt.

Bekijk hieronder het fotoverslag!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %