Groundhopping

Vergane Glorie: Városi Stadion

Városi Stadion in Szeged. Misschien wel het grootste voetbalmysterie in mijn fotoarchief. Ik kan vooralsnog geen enkele historie vinden. Zelfs niet wanneer het gebouwd. Het enige waarschijnlijke is dat Szeol SC de bespeler is geweest. Het feit dat de grasmat er verder prima bij ligt verraad dat er nog gebruik van gemaakt wordt. De jeugd wellicht? Het is in ieder geval een pareltje in de categorie Vergane Glorie.

Ik weet niet eens meer hoe we destijds in Szeged terecht zijn gekomen. Volgens mij had mijn maatje ergens gelezen dat er een oud stadion zou staan. Daar heeft hij gelijk in. Eerder die dag zijn we uit Boedapest vertrokken. Ondanks het druilerige weer een prima stop onderweg naar Roemenië. Enkele locals staan het groepje Hollanders verbaasd aan te kijken als we op de parkeerplaats bij het stadion uitstappen.

Ik weet te achterhalen dat het stadion een capaciteit moet hebben van 15.000 bezoekers. De staantribune aan de overzijde van het veld zegt mij dat het wel eens reëel kan zijn. De tribunes zijn zwaar in verval. De lichtmasten zijn puur ter decoratie nog aanwezig. Lampen zitten er niet meer in. Het scorebord heeft zwaar te lijden onder een dikke roestlaag. Maar het meest charmante aan dit stadion zijn de doelen. Nog ouderwetse vierkante doelpalen. Waar zie je dat nog?

Wie ons meer kan vertellen over de geschiedenis van dit stadion horen we graag!

Fotoreportage Városi Stadion

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %