Tijd om eens wat ouderwetse voetbalcultuur te snuiven. En waar kan je dat het beste doen bij de zuiderburen. In Brussel stikt het van de oude, vervallen en nostalgische stadions. Een geweldig stadion vind je nabij het Josaphat Park in Schaarbeek, een gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk gewest; Stade du Crossing.

En prachtig dat het is. Het stadion, ooit plaats biedend aan ruim 16.000 mensen, staat er gewoon maar te staan, sinds de vaste bespeler Crossing Schaerbeek in de jaren ’80 failliet is gegaan. Het stadion is overduidelijk aangetast door de graffiti, de vandalen en de tijd. Dat zie je ook aan stukken afgesloten tribunes, vanwege het instortingsgevaar, en stukken van daken die plotseling naar beneden donderen. In het weekend spelen een stel mensen uit Kosovo hun wedstrijden in het stadion en met een beetje geluk en/of klimwerk, kun je er zelf ook een partijtje voetbal spelen. Zelfs good old Bob Dylan vond het stadion een pareltje, getuige zijn uitverkocht concert in het stadion. Beste mensen, pak dat bakje koffie erbij, laat de boel even de boel en geniet van een stuk vervallen en geweldige voetbalnostalgie in Brussel!

Een uitgebreider verslag van Stade du Crossing tref je aan op de website van Martijn
Een prachtige impressie van het stadion voor de sloop / renovatie tref je in zijn foto albums aan
Het nieuwe Stade du Crossing kun je ook op zijn website bekijken

Uitzicht op de vervallen Eretribune van Stade du Crossing

Uitzicht op de oude zittribune van Stade du Crossing

Het oude hoofdgebouw van Stade du Crossing

Stade du Crossing

Martijn M.
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.