Groundhopping

Vergane Glorie: Rakovski Stadion

De stad Sofia behoort tot één van de voetbalhoofdsteden van Europa. Alleen al op het hoogste niveau spelen er vier clubs uit de stad. Een niveau lager spelen nog twee met beiden een bijzondere en lange geschiedenis. Daarnaast kent de stad ook aardig wat vergane glorie. Sinds 2016 is Akademik Sofia opgehouden te bestaan. Hoewel er nieuwbouwplannen liggen is het Septemvri stadion nog altijd eigendom van de natuur. Zo ook een ander pareltje, het Rakovksi Stadion.

De thuisbasis van het voormalige Spartak Sofia. De oud bekerwinnaar van 1968 hield na 60 jaar in 2007 op te bestaan. Deze ovaal kon plaats bieden aan 5.000 mensen. Wie er echter rond loopt kan zich indenken dat die aantallen wel eens groter konden zijn in het verleden.

Het bijzondere aan dit stadion is, is dat het aan de ene kant dagelijks wordt gebruikt door hardlopers zowel op de oude sintelbaan als op de ring boven de tribunes langs. Ook een oude krasse dame zag ik de oude stadiontrappen een ideale gelegenheid om wat beweging te krijgen. Aan de andere kant takelt het stadion stukje bij beetje af en neemt Moeder Natuur stevig het heft in handen. De jeugd van Levski Sofia is bespeler van het veld. Zo komt de toekomst samen met het verleden in Rakovski.

Beelden

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %