In de actualiteit

Ludieke graffiti oorlog: De Utrechtse Kabouter slaat terug

De nieuwe graffiti van de Utrechtse Kabouter, verwijzend naar de drie bekerwinsten van FC Utrecht
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Een maandje voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord lijkt er een soort van ludieke graffiti oorlog uitgebroken te zijn. Enkele weken geleden dook hij ineens op een slooppand op in het Utrechtse Ondiep: De Utrechtse Kabouter, die er met de KNVB Beker vandoor ging. Mensen uit de Domstad kennen de karikatuur wel, die sinds 2004 in de Domstad opduikt en de nodige glimlach op het gezicht van de Utrechtenaren weet te toveren (check Wikipedia voor meer info). Daar dacht Olli blijkbaar het zijne van, want ineens dook op de Instagram pagina van FRFC1908 Ollie op, die de beker had terugveroverd, met een brandende Dom achter zich: “Paar dagen terug zagen jullie de Utrechtse kabouter, die alvast de beker had gepikt. Geen zorgen. Olli heeft hem terugveroverd“, is de reactie. Nou, gisteren dook de Utrechtse Kabouter weer op, dit keer in De Meern. De kabouter heeft dit keer drie bekers naast zich, verwijzend naar de drie bekerwinsten van FC Utrecht. Nu staat het wat betreft bekergraffiti’s dus weer 2-1 voor FC Utrecht en we zijn benieuwd naar de kunstzinnige tegenzet van Olli!

De Utrechtse Kabouter rent er met de KNVB Beker vandoor

Eerste graffiti (1-0): De Utrechtse Kabouter rent er met de KNVB Beker vandoor

Ollie weet de KNVB Beker weer terug te veroveren

Tweede graffiti (1-1): Ollie weet de KNVB Beker weer terug te veroveren

De nieuwe graffiti van de Utrechtse Kabouter, verwijzend naar de drie bekerwinsten van FC Utrecht

Derde graffiti (2-1): De nieuwe graffiti van de Utrechtse Kabouter, verwijzend naar de drie bekerwinsten van FC Utrecht

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Dit is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020

  In de actualiteit

  50 jaar FC Utrecht!

  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  Het seizoen 2019-2020In de actualiteit

  Het seizoen 19-20 van: FC Utrecht