Voetbal in Slowakije

Ultras & hooligans Slowakije gezamenlijk tegen coronamaatregelen

Ultras en hooligangroepen uit heel Slowakije gaan zich verenigen tegen de overheid. Onderwerp van gesprek zijn de absurde coronamaatregelen, die enkel het voetbal lijken te treffen.

Clubs in Slowakije krijgen een groot deel van hun inkomsten dankzij de kaartverkoop. Dankzij de coronacrisis eerder dit jaar zijn verschillende clubs al op de rand van de afgrond. Ultras Slovan, de harde kern van Slovan Bratislava, vond het in augustus al tijd om de krachten te bundelen liet weten niet achter de beslissing te staan: ‘Deze beslissing is gericht tegen sport in Slowakije. Maximaal duizend supporters betekent een nieuwe klap voor de bloedende sporten in Slowakije.

En dat terwijl mensen nog wel gewoon naar discotheken, winkelcentra en kroegen mogen. Samen met de andere clubs laten we daarom deze slogan zien. We geloven dat de mensen wakker zullen worden. Mocht dat niet gebeuren, zullen verdere stappen volgen.’ Slovan Bratislava wordt met een gemiddelde opkomst van zo’n 4.000 supporters hard getroffen door de nieuwe maatregel.

In Nederland hebben we de absurditeit dat er wel gezongen mag worden in kerken, maar niet in het stadion. In Slowakije mogen er dus maar een beperkt aantal mensen het stadion in, terwijl die beperkingen dus niet gelden voor onder andere discotheken. Het statement luidt als volgt:

Slowaken, we willen elke fangroep, ultragroepering en hooligangroep oproepen zich te verenigen om de sport te redden. Op 17 oktober verzamelen we op het treinstation van Bratislava, waar we samenkomen om te protesteren tegen de zinloze maatregelen van de overheid. 

(…)

We willen de capaciteit in elk stadion vergroten. Het is tijd om op te staan. Het is tijd om de straat op te gaan! We hebben genoeg van het kapotmaken van het voetbal in Slowakije. 

Laten we ons verenigen!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %