In uitgelicht zetten wij een club en haar supportersscene in de spotlights. Gedurende het jaar 2018 zullen wij iedere twee weken op donderdag een nieuwe club aan de orde stellen. Deze week is het de beurt aan Toronto FC.

Een artikel op In de Hekken dat gewijd wordt aan een Amerikaanse/Canadese voetbalclub, een tikkeltje ongewoon. Desalniettemin is de rubriek Uitgelicht gestart om clubs aan de orde te stellen met bijzondere supporters en/of tradities. Kortom, Toronto FC hoort zeker thuis in deze rubriek. Toronto FC is een Canadese voetbalclub en komt uit in de Major League Soccer. Toronto is de eerste niet-Amerikaanse deelnemer aan de Amerikaanse competitie. De club die is opgericht in 2005 en werd in 2017 voor het eerst kampioen van de MLS. Met Van der Wiel, Defoe, Koevermans, Giovinco, Altidore en Vazquiz kwamen en komen er enkele bekende spelers uit voor de club uit Toronto.

Toronto FC Inebriatti ultras

Harde kern

De harde kern van Toronto FC bestaat uit meerdere groepen. Deze groepen staan verdeeld over vijf tribunes. De groep Inebriatti support de club op een ‘Europese’ manier. De leden van de groep kijken enorm op tegen de grote Europese club, en met name tegen de supporters. Inebriatti gebruikt vuurwerk en vlaggen, loopt corteo’s en zingt gedurende de hele wedstrijd. De groep is erg fanatiek, maar mankracht onbreekt om een Zuid-Europese sfeer te creëren.

Een andere groep van Toronto FC zijn de Red Patch Boys. Deze groep bestaat uit de iets oudere fans. Net als de Inebriatti reizen ze naar uitwedstrijden. Bovendien verzorgen de reizen voor andere supporters. De groep beleeft voetbal meer in een Amerikaanse stijl. Gezelligheid is belangrijker dan sfeer of spanning. De derde en laatste groep die aan bod komt is de Latijns-Amerikaanse groep: Triba Rythm Nation. De groep trommelt en zingt negentig minuten lang. Samen met U-Sector en Original 109 vormen de reeds genoemde drie groepen de harde kern van Toronto FC.

Dit is een verhaal uit de serie Uitgelicht. Klik hier voor alle verhalen van deze serie.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.