In de actualiteit

Uitgeklapperd!

AZ voetbalklappers

AZ voetbalklappers

De jaren dat je beter niet kon toegeven dat je AZ-supporter was zijn voorbij, een paar dagen geleden maakte de club bekend te stoppen met de gehate klappertjes. De klappers die ooit werden geïntroduceerd als een geinige gimmick bij Europese thuiswedstrijden zijn de fanatieke supporters al jaren een doorn in het oog. Na jarenlang veelvuldig overleg waar ik als schrijver van deze site ook regelmatig bij mocht zitten is het dan uiteindelijk gelukt en dat is goed nieuws voor iedereen die snapt dat je gewoon hoort te klappen met die dingen die je van je moeder hebt gekregen.

En alsof het feest nog niet compleet is kunnen ze aankomend seizoen in Alkmaar ook nog eens genieten van een veel beter (maar nog niet ideaal) ingerichte staantribune achter het doel. Dit overigens ook nog eens met een echt biertje (na jarenlang evenemenentenuilenzeik) dat je (hoogstwaarschijnlijk) niet meer hoeft te betalen met een gek muntje, maar gewoon lekker met je pinpas. Nu is het aan de supporters zelf, maar het is fijn om te zien dat de club onder leiding van de uitstekende Robert Eenhoorn de ballen heeft om dingen te veranderen.

[foto via Pro Shots / Ed van de Pol]

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  België & Nederland

  AZ keert terug op 'holy ground' met bloedstollende ontknoping

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: AZ

  België & NederlandIn de fotoreportages

  Heerlijke Corteo van AZ Alkmaar

  In de actualiteit

  De domste buscombi ooit