Actueel

Uitgeklapperd!

AZ voetbalklappers

De jaren dat je beter niet kon toegeven dat je AZ-supporter was zijn voorbij, een paar dagen geleden maakte de club bekend te stoppen met de gehate klappertjes. De klappers die ooit werden geïntroduceerd als een geinige gimmick bij Europese thuiswedstrijden zijn de fanatieke supporters al jaren een doorn in het oog. Na jarenlang veelvuldig overleg waar ik als schrijver van deze site ook regelmatig bij mocht zitten is het dan uiteindelijk gelukt en dat is goed nieuws voor iedereen die snapt dat je gewoon hoort te klappen met die dingen die je van je moeder hebt gekregen.

En alsof het feest nog niet compleet is kunnen ze aankomend seizoen in Alkmaar ook nog eens genieten van een veel beter (maar nog niet ideaal) ingerichte staantribune achter het doel. Dit overigens ook nog eens met een echt biertje (na jarenlang evenemenentenuilenzeik) dat je (hoogstwaarschijnlijk) niet meer hoeft te betalen met een gek muntje, maar gewoon lekker met je pinpas. Nu is het aan de supporters zelf, maar het is fijn om te zien dat de club onder leiding van de uitstekende Robert Eenhoorn de ballen heeft om dingen te veranderen.

[foto via Pro Shots / Ed van de Pol]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %