Euro 2000

UEFA dreigt met uitsluiting Engeland EK 2000

19 juni

Brussel/Amsterdam – Eergisteren waren er rellen rondom de wedstrijd Engeland – Duitsland. Voor de UEFA is, wat betreft de Engelsen, nu de maat vol. De Europese Voetbalbond dreigt namelijk met uitsluiting van EURO 2000. 

De Engelse, Nederlandse en Belgische overheden waren er al bang voor: rellen door Engelse supporters. Ondanks dat een massale veldslag uitbleef, dreigt de UEFA toch met uitsluiting.  De voorzitter van de bond zegt niet uit te sluiten dat bij een volgende escalatie het einde is voor de Engelsen. ”Hooligans vermoorden het voetbal”.

De Britse premier Blair: “het dreigement van de UEFA iedereen bij zinnen brengt die zich nog zou willen overgeven aan zinloos geweld”. Morgen speelt Engeland haar laatste groepswedstrijd op het EK. Wederom in Charleroi. Bij winst volgt de kwartfinale, waarschijnlijk tegen Italië. Saillant detail: dit is het stadion waar het Heizeldrama plaatsvond.  Rellende Liverpool supporters zorgden voor de dood van 32 Italianen (39 in totaal). Een nieuw hoofdpijndossier is op komst.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %