In de actualiteit

Tribune 2: naderend afscheid van een icoon

De magische tribune 2

Den Bosuil. Een heerlijk ouderwets stadion, waar we in het verleden prachtige beelden van hebben geschoten. Gemist? Check dan deze twee artikelen: Teloorgang in Antwerp en Royal Antwerp – Zwarte Leeuw. Helaas werd enkele jaren terug Tribune 1 (hoofdtribune) na 85 jaar gesloopt. Hoe zonde dit ook was, het was echt noodzakelijk. Fotograaf Paul Jongeneelen bezocht voor ons het prachtige stadion na de bouw van de nieuwe hoofdtribune. Het afscheid van Tribune 2 komt steeds dichterbij. Naar alle waarschijnlijkheid mogen we nog een jaar genieten van Tribune 2. Aan alle mooie dingen komt een eind. 

Tribune 2

De nieuwe hoofdtribune is helaas niet wat Tribune 1 ooit was. Zoiets zal ook het lot van Tribune 2 worden helaas. Als je de huidige Tribune 2 van buiten ziet ben je al op slag verliefd. De stenen muur die de zijkant vormt van de tribune is geweldig. De ouderwetse lichtmast ernaast vult het perfect aan. Om het stadion binnen te komen loop je onder de tribune door. Dit voelt alsof je tientallen jaren terug in de tijd bent gegaan. Geen roltrappen of liften, maar overal staal, beton en bakstenen.

Eenmaal door de ingang heen is het beeld compleet. De hele tribune bestaat uit ouderwetse houten bankjes, compleet met afbladderende verf. Niet dat deze bankjes echt gebruikt worden. Het overgrote deel van de tribune staat gewoon voor de bankjes. Zoals het hoort. Deze tribune ademt historie. Deze tribune heeft alles meegemaakt. Van Europese halve finales en landskampioenschappen tot degradaties, rellen en protestacties. Dit is een stuk voetbalgeschiedenis.

Meer toffe filmpjes? Check ons Youtube account!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Oost-Europa

  Viktoria Plzen: Tegenstander Antwerp

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Collecteren voor een sfeeractie = boete

  Groundhopping

  De groundhop: Afscheid nemen van T2

  België & NederlandIn de fotoreportages

  Fotoreportage Royal Antwerp Football Club