Groundhopping

Toffe amateurpyro bij WAVV in Wageningen

Op Instagram krijgen we als In de Hekken met zeer regelmatig hele toffe beelden van pyro bij amateurverenigingen doorgestuurd. De supporters van WAVV zijn hier een geweldig voorbeeld van. Met grote regelmaat sturen ze foto’s en video’s van rood-groene pyro om hun arbeidersclub te steunen. Tijd om een kijkje te gaan nemen in Wageningen dus. Gelukkig speelt WAVV in de play-offs een thuiswedstrijd tegen DCS in een poging om het vege lijf te redden voor de eerste klasse.

De zomer is ondertussen gearriveerd in Nederland en met 32 graden is het heerlijk weer voor een potje amateurvoetbal. Op het Sportpark J.D. van Ketwich Verschuur staat het overgrote deel van de supporters dus ook verzameld zo dicht mogelijk bij de verfrissingen: op het terras. In de hoek van het sportpark is echter een groepje jongens al bezig met het treffen van wat voorbereidingen voor de opkomst van de spelers. Aangezien de 32 graden ook hun wat te veel wordt, doen sommige dit met ontbloot bovenlijf. Combineer dit met het feit dat een groot gedeelte van de groep nog brak is van een kampioensfeest de dag ervoor en het is een wonder dat ze hier staan. En dat is natuurlijk niet voor niets. Zodra de rood-groenen het veld betreden gaan de rookpotten aan en worden de fakkels ontstoken. De opkomst is weer geslaagd.

Helaas zijn de supporters de enige die vandaag zin hebben om inzet te tonen. De spelers leggen een dramatische wedstrijd op de mat. Binnen twee minuten staan de bezoekers in geel-zwart op voorsprong en de rest van de eerste helft is van een heel matig niveau. Na 44 minuten krijgt de eerste spelers van de thuisploeg al kramp… Op slag van rust valt de 1-1 nog wel binnen en is de spanning weer terug. De fakkels kunnen de lucht in. In de tweede helft komt DCS nogmaals op voorsprong, maar uiteindelijk is het toch WAVV wat aan het langste eind trekt. Met een zwaarbevochten 3-2 mag de club nog dromen van een extra jaar in de Eerste Klasse.

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %