Amateurvoetbal

Supporters SDV Barneveld sluiten het seizoen in stijl af

Inmiddels loopt overal in Nederland de competitie op zijn eind. Dat betekent degradaties, kampioenschappen en play-offs. De mooiste periode in het amateurvoetbal. In Barneveld werd dit seizoen knap handhaving behaald door SDV Barneveld. De supporters grijpen de laatste thuiswedstrijd daarom aan voor een mooie sfeeractie. Een seizoensafsluiter in stijl.

Het is inmiddels al weer bijna een jaar geleden dat we zijn gaan kijken in het Gelderse Barneveld. Aan het einde van het seizoen 2021-22 maakten we van dichtbij mee hoe de club mede dankzij de fanatieke steun van de supporters na een bloedstollende halve finale en een tumultueuze finale promotie naar de Vierde Divisie veilig stelde. Vandaag staat dan alweer de laatste wedstrijd in die Vierde Divisie op het programma. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.

Fight for blue & white

In het verleden werd de (toen nog zo geheten) Hoofdklasse ook wel eens bereikt, maar was het avontuur na één seizoen vaak al weer voorbij. De doelstelling voor dit seizoen was dan ook simpel: handhaving. Hoewel het nog wel even spannend werd, werd die doelstelling in de een-na-laatste speelronde officieel behaald.

Zo kan er vandaag tijdens de laatste speeldag op het eigen Sportpark Norschoten van SDV Barneveld zonder spanning een feestje worden gevierd. Alle spandoeken zijn weer van stal gehaald en er is een mooie nieuwe “fight for blue & white” bijgekomen. Uiteraard met de nodige verwijzingen naar de pluimvee waar het dorp bekend om staat. Alles is dus gereed voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Wanneer de spelers het veld betreden laten de supporters nog even zien hoe tevreden ze zijn met de behaalde handhaving. Er worden tientallen fakkels afgestoken door de Blue-White Side in combinatie met nog enkele blauwe rookpotten. Een passende ontvangst voor de spelers. Net als vorig seizoen zien we overigens weer de nodige links naar Ajax bij de groep – een club die een grote groep supporters kent in het Gelderse dorp. Als je de bivaks toch hebt kan je ze net zo goed hergebruiken!

Welcome Schreuder

Sportief gezien staat er tijdens deze laatste wedstrijd voor beide ploegen niks meer op het spel. SDV Barneveld is al verzekerd van een extra jaar in de Vierde Divisie, terwijl tegenstander HZVV uit Hoogeveen al gedegradeerd is. Toch zijn de spelers erop gebrand om, net als de supporters, het seizoen in stijl af te sluiten. Hoewel de ruststand slechts 0-0 is, staat er na 90 minuten een klinkende 4-0 overwinning op het Barneveldse scorebord.

Het einde van de wedstrijd staat volledig in het teken van het vertrek van trainer Bart Schreuder. Hij heeft tot grote teleurstelling van alle supporters besloten om zijn broer Alfred Schreuder te volgen naar een avontuur bij Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel het een schok was voor de supporters is er toch de tijd gevonden om de succestrainer een passend afscheid te geven.

Voor het scorebord komt een doek te hangen met de tekst ‘Welcome Schreuder’. Op het reclamebord staan vervolgens twee supporters verkleed als sjeiks met fakkels in de handen. Alvast een warm ‘welkom’ in de Verenigde Arabische Emiraten voor de trainer dus. Een mooie sfeeractie met een dikke knipoog die zo te zien zeer wordt gewaardeerd door de trainer. Als de fakkels gedoofd zijn en iedereen vertrokken is naar de kleedkamer of de kantine worden voor voorlopig de laatste keer de spandoeken opgeborgen. Het was een seizoen om nooit te vergeten in Barneveld.

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %