In de actualiteit

Supporters in Tsjechië en Slowakije laten van zich horen

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

In Tsjechië en Slowakije is momenteel een beperkt aantal supporters welkom bij de wedstrijden. Vanaf 1 juli is het de bedoeling dat dit aantal verhoogd wordt, maar tot die tijd zullen de supporters die niet naar binnen kunnen zelf met een oplossing moeten komen.

Bohemians

De aanhang van Bohemians uit Praag speelde onlangs de stadsderby tegen Sparta Praag. Om het stadion waren honderden supporters te zien die dankzij ladders en auto’s de wedstrijd konden zien.

 

Futbal v roku 2020

Aj takto budeme spomínať na futbal roku 2020. Včera takto na Bohemke, ktorá privítala v mestskom derby Spartu. 🇨🇿

Geplaatst door Ultras Magazine op Zondag 7 juni 2020

DAC Dunajska Streda

Met een gemiddeld toeschouwersaantal van rond de achtduizend, is het voor veel supporters van DAC Dunajska Streda onmogelijk om het stadion in te kunnen. Dit weerhield een grote groep er niet van om achter een hek te verzamelen. Vanaf daar kan je de wedstrijd niet zien, maar ze lieten wel van zich horen. Geweldig dat de spelersgroep na de 5-0 overwinning op Zemplín Michalovce de moeite nam om naar dit hek te lopen. Hier werden zij juichend ontvangen met een hoop fakkels.

FC Nitra

FC Nitra heeft het zwaar in de degradatiepoule, maar een groep van veertig man legde alsnog zo’n dertig kilometer af naar Zlaté Moravce, waar ze voor het stadion bijeenkwamen. Naar binnen gaan kon niet, maar gehoord werden ze wel.

Foto via Trogári.

Slovan Bratislava

De harde kern van Slovan Bratislava kwam met een duidelijke boodschap: voetbal zonder fans heeft geen betekenis. Ook bij de club uit de hoofdstad van Slowakije verzamelde er een groep rondom Tehelné Pole. De spelers liepen na de wedstrijd naar het hek waar de supporters zich hadden verzameld. De club kent tot op heden een succesvol seizoen: Slovan staat ruim bovenaan, haalde de groepsfase van de Europa League en is nog actief in het bekertoernooi.

 

Zbrojovka Brno

In de Tsjechische tweede divisie speelde Zbrojovka Brno een week geleden een thuiswedstrijd tegen Třinec en zochten de supporters een plek achter een hek in een hoek van het stadion. Ook was er een groep van het bevriende Slovan Bratislava aanwezig. Hun aanwezigheid is dankzij het vuurwerk niet onopgemerkt gebleven.

Een week later konden ze redelijk gemakkelijk de wedstrijd zien. Uit bij Líšeň, in een buitenwijk van Brno, zorgden de supporters wederom voor een pyroshow.

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Olav
Over de schrijver

Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!
Ook leuk om te lezen...
Oost-Europa

De parel van Tsjechië: Meteor Praha VIII

GroundhoppingIn de actualiteitIn de fotoreportages

Ružomberok: voetballen bij een UNESCO werelderfgoed

GroundhoppingIn de actualiteitIn de fotoreportagesSlowakije

Een warm welkom bij Dukla Banska Bystrica

In de actualiteitSlowakije

DAC Dunajska Streda: Hongaarse topclub in Slowakije