België & NederlandReportage

Spectaculaire Kranenmortelderby vol pyro en passie

De immer spectaculaire Kranenmortelderby tussen ZSV en SV Deurne heeft geen winnaar opgeleverd. Eerder dit seizoen wist ZSV met 1-2 te winnen. In haar eigen church wist de thuisploeg in de blessuretijd een punt uit het vuur te slepen. 

Pyro

Nadat een volle kantine PSV vlak voor tijd had zien winnen, stroomde de Geel-Zwarte kant van de Kranenmortel vol. Op sommige stukken langs de lijn stonden de rijen dubbeldik. Een spectaculaire opkomst vol pyro zorgde ervoor dat de vlam over sloeg op de spelers. Op een heerlijke modderig grasveld trok geen speler zijn been terug en dit zorgde al snel voor een opstootje. Ondanks dat bleven écht grote kansen uit.

Juichen

Vlak na de rust komt SV Deurne op voorsprong. Een vrije trap wordt geweldig binnen geschoten. Dit levert uitzinnige taferelen op tussen supporters en spelers. Wat een heerlijke passie. Hierna gaan de Blauw-Witten op zoek naar de beslissing. Ondanks een aantal kansen, lukt dit niet. In blessuretijd krijgt de uitploeg de deksel op de neus. ZSV maakt de gelijkmaker. Morele winnaar ZSV strijdt nog om het kampioenschap. SV Deurne rest een plek in de grijze middenmoot, zonder gewonnen Kranenmortelderby.

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de actualiteit

  Derby de Lisboa: vurige tweede helft

  In de actualiteit

  Start de normalisatie: CIV blijft steevast negatief

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: ''Veilig vuurwerk afsteken kan!''

  Derby DaysIn de actualiteit

  Aris vs PAOK: welkom in de hel!