Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

België & NederlandReportage

Spectaculaire Kranenmortelderby vol pyro en passie

De immer spectaculaire Kranenmortelderby tussen ZSV en SV Deurne heeft geen winnaar opgeleverd. Eerder dit seizoen wist ZSV met 1-2 te winnen. In haar eigen church wist de thuisploeg in de blessuretijd een punt uit het vuur te slepen. 

Pyro

Nadat een volle kantine PSV vlak voor tijd had zien winnen, stroomde de Geel-Zwarte kant van de Kranenmortel vol. Op sommige stukken langs de lijn stonden de rijen dubbeldik. Een spectaculaire opkomst vol pyro zorgde ervoor dat de vlam over sloeg op de spelers. Op een heerlijke modderig grasveld trok geen speler zijn been terug en dit zorgde al snel voor een opstootje. Ondanks dat bleven écht grote kansen uit.

Juichen

Vlak na de rust komt SV Deurne op voorsprong. Een vrije trap wordt geweldig binnen geschoten. Dit levert uitzinnige taferelen op tussen supporters en spelers. Wat een heerlijke passie. Hierna gaan de Blauw-Witten op zoek naar de beslissing. Ondanks een aantal kansen, lukt dit niet. In blessuretijd krijgt de uitploeg de deksel op de neus. ZSV maakt de gelijkmaker. Morele winnaar ZSV strijdt nog om het kampioenschap. SV Deurne rest een plek in de grijze middenmoot, zonder gewonnen Kranenmortelderby.

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

  Away Days VoetbalreizenHet seizoen van

  Het seizoen van IDH Travel tot Away Days

  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van: Willem II

  Away Days VoetbalreizenDerby Days

  Hrvatski Derbi: klassieker met twee gezichten