GroundhoppingIn de fotoreportages

Sfeerimpressie Sparta – Go Ahead Eagles

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

De oudste profclub in het voetbal is terug op het hoogste niveau. Sparta Rotterdam promoveerde vorig seizoen, na zes jaar afwezigheid, naar de Eredivisie. “Terug” moet er eigenlijk in de voorafgaande zin, want de entourage, de historie, het stadion en de fans horen thuis op het hoogste niveau. Ondanks een valse start thuis tegen Ajax, herpakte Sparta zich vorig weekend in Zwolle. Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen Kowet op het programma.

Het Kasteel. Als rasechte voetballiefhebber denk je dan gelijk aan het stadion van de Spartanen. De afgelopen decennia werden in Nederland nieuwe, strak vorm gegeven, stadions gebouwd. Vaak op een kil industrieterrein, ver weg van de stad en de eerste jaren nog ‘zonder ziel’. Het hart van de voetbalromanticus zal hier flink pijn doen, vooral bij de mensen die gewend zijn dat stadions in woonwijken liggen en dat de stadionlampen als lichtbakens over de huizen schijnen. Maar niet bij Sparta. Toen bleek dat Het Kasteel aan vernieuwing toe was, bleef de eigenzinnige club gewoon in de woonwijk spelen en bleven de twee markante torentjes -gelukkig- behouden. Enig nadeel wel: De club speelt op kunstgras.

Als je, tussen de groepen Spartanen, over de Huygensstraat naar het stadion loopt, dan snap je door de twee torentjes waarom het Het Kasteel genoemd wordt. Rondom het stadion is het op wedstrijddagen sowieso een gezellige en familiaire sfeer. In de supporterscafés wordt een biertje gedronken en met gelach toegeleefd naar de wedstrijd. Als er een klein groepje met Kowet fans het café passeren, krijgen ze schouderklopjes en worden ze succes toegewenst. Kinderen lopen aan de hand van hun vader naar het stadion en vergapen zich aan Het Kasteel. En de wat oudere Spartanen? Och, die zitten erbij en kijken ernaar. Met de roemrijke geschiedenis van Sparta hoef je hun de weg niet meer wijs te maken.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles wordt door de Sparta fans met vertrouwen tegemoet gezien, vooral na de mooie 0-3 overwinning in Zwolle. Als drie kwartier later de Sparta Marsch uit de speakers klinkt en de fans uit volle borst “Zullen wij laten horen, SP-AR-TA!” zingen, dan weet je dat de wedstrijd op het punt staat om te beginnen. En hoe die wedstrijd er tegen Go Ahead Eagles uit zag? Kijk en geniet!

Veel meer foto’s van Sparta – Go Ahead Eagles tref je op de website van Martijn M. aan.

Foto’s Sparta – Go Ahead Eagles

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  België & NederlandIn de actualiteitIn de fotoreportages

  Eagles winnen knallende bekerkraker bij IJsselmeervogels

  In de actualiteit

  Het seizoen van: Sparta Rotterdam

  In de videotheek

  Keihard genieten van de play-offs