Voetbal in Nederland

Sfeeractie bij Quick Boys voorafgaand stunt tegen NAC Breda

De loting voor de KNVB Beker levert altijd mooie affiches op. Quick Boys – NAC Breda sprong gelijk in het oog. De supporters pakten uit met een toffe sfeeractie voorafgaand het gewonnen duel en vierden feest na de winst!

Een grote naam als tegenstander levert veel bekijks op, dus organiseerden de Katwijkers drie voorverkoopmomenten op de club. Het beloofde een drukke avond te worden op Sportpark Nieuw Zuid, want de belangstelling was groot.

QBF

De harde kern van de club, Quick Boys Firm (QBF), heeft zich de afgelopen seizoenen laten zien met een paar mooie sfeeracties. Zo schreven we wat over de derby tegen Katwijk en schoten we mooie beelden van pyro in de vroege ochtend.

We kregen te horen dat er voor de bekerkraker tegen NAC weer iets moois te verwachten viel, dus naast het prachtige Sportpark Nieuw Zuid was er nog een reden om die kant op te gaan!

Fakkels en vuurwerk

Bij opkomst van de spelers gingen de uitgedeelde blauwe en witte vlaggetjes de lucht in. Vanuit de duinen waren er supporters die vuurwerk de lucht inschoten. Vervolgens gingen er tientallen fakkels de lucht in. In combinatie met de lichtshow van de club was het een fraaie show. Vanaf de tribune zag dat er zo uit.

Voorsprong

NAC kreeg in de eerste helft aardig wat kansen, maar de keeper van de thuisploeg zat er een paar keer goed tussen. Het was Quick Boys dat de leiding nam. Op het moment dat de uitsupporters ‘Ze zijn er wel, je hoort ze niet’ scandeerden, lag de 1-0 in het netje.

Het weer was enigszins een smet op de avond. Zo regende het vrijwel de hele eerste helft. Aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd kort gestaakt vanwege onweer.

Supporters NAC

Ondanks een ongunstige aftraptijd waren er veel NAC-supporters die de reis van Breda naar Katwijk in de spits hebben afgelegd. Zij namen plaats achter het doel en lieten zich zo nu en dan goed horen. In de tweede helft kreeg NAC opnieuw grote kansen, maar deze werden onzorgvuldig afgerond.

Feest

Nadat er in de blessuretijd niet meer werd gescoord, was het tijd voor een feestje op het veld. De omroeper had gevraagd om dit keer niet het veld te betreden, dit keer lukte dat wel!

Quick Boys gaat dus in de koker voor de volgende ronde. Wie weet zien we dan weer een thuiswedstrijd op Nieuw Zuid!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %