Amateurvoetbal

Pyro voor het ontbijt: Quick Boys staat klaar voor zieke pyroactie

Het is 03:45 als ik in de auto stap. Licht is het natuurlijk nog lang niet en ook mijn werkdag start pas om 09:00. Waarom ik dan toch al zo vroeg op pad ben? Vanwege het huidige coronabeleid, waarbij sporten tussen 17:00 en 05:00 verboden is moeten clubs creatief zijn om hun spelers fit te houden. Vandaar dat Quick Boys besloot een training te houden om 5 uur in de ochtend. Nog mooi voor de werkdag En bij Quick Boys kan natuurlijk niks gebeuren zonder dat de supporters er bij aanwezig zijn…

De wekker om 03:00

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys ‘gewoon’ een wedstrijd uit bij Jong Volendam. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn avondtrainingen echter verboden. Spelen zonder training is natuurlijk vragen om blessures. Dus staat er voor donderdag 2 december een training gepland voor strak 05:00. Lekker voor het ontbijt. Tevens een mooi moment voor de supporters om zich weer even van hun beste kant te laten zien en de spelers te herinneren dat ze bij een bijzondere amateurclub spelen. Wij krijgen de avond van tevoren de tip dat de supporters die ochtend iets gepland hebben.

Pyro om 5 uur in de ochtend? We hebben als In De Hekken veel meegemaakt, maar dit is ook voor eens een unicum denken we zo. Daar moeten wij dus ook bij zijn. Terwijl ik sterk twijfel aan mijn geestelijke gezondheid zet ik dus de wekker voor 3 uur in de nacht om op tijd naar Katwijk-Zuid te gaan. Aldaar blijkt het allemaal niet voor niks te zijn geweest. Op de parkeerplaats hebben zich tientallen supporters verzameld en zodra de spelers het trainingsveld betreden wordt er vuurwerk afgestoken en ontstaat er een fakkelzee. De spelers zijn (terecht) duidelijk onder de indruk van de support. Om half 6 stap ik vervolgens weer de auto in om een uur terug naar huis te rijden. Snel even een bak koffie naar binnen werken en dan kan de werkdag beginnen. Een unieke ochtend was het zeker!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %