Voetbal in Argentinië

San Lorenzo gaat nooit vervelen!

Het Estadio Pedro Bidegain, ook wel het Nuevo Gasómetro genoemd, is het kloppende hart van San Lorenzo, een voetbalclub die diep geworteld is in de wijk Boedo in Buenos Aires. Het is een plek waar voetbal en gemeenschap samenkomen, een plek die pulseert met de passie van de toegewijde aanhang. Bij elke thuiswedstrijd maken de supporters er een weergaloos feest van en het is niet voor niets al jaren mijn favoriete Argentijnse club (al komt Boca Juniors dichtbij).

Een manier van leven

San Lorenzo is niet zomaar een voetbalclub. Het is een club die zowel de vreugde als de pijn van zijn supporters deelt. De club heeft een rijke geschiedenis en een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. De blauw-rode kleuren van San Lorenzo zijn een symbool van de onverzettelijke geest, van de strijd op het veld tot het sociale werk in de wijk. Voor de supporters San Lorenzo meer dan een club, het is een manier van leven.

San Lorenzo v.s. Instituto (2-0)

De club heeft al regelmatig een plekje gekregen op In de Hekken, maar het kan nooit kwaad om af en toe weer eens wat geweldige beelden met jullie te delen.  Enkele weken geleden nam San Lorenzo het op tegen Instituto (2-0 winst) en Youtuber musicuervo was uiteraard van de partij om het feest op de tribune van begin tot einde vast te leggen.

Nog niet genoeg genoten? Check dan deze eens ter inspiratie voor op de eigen tribunes!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %