De langverwachte beslissing van de KNVB is vandaag gevallen: Geen promovendi en geen degradanten. In een ongelofelijke klucht, waarin zelfs het e-mailadres uitlekte waar clubs hun stem moesten uitbrengen, stemden uiteindelijk zestien clubs voor degradatie en negen tegen. Negen anderen bleven neutraal. We spreken met verschillende supporters- en ultragroepen over het besluit.

SuperVakF, RKC Waalwijk 

Het is een geluk bij een ongeluk dat het seizoen ongeldig is verklaard. Financieel goed en een nieuwe kans om straks 2020/2021 te overleven, om vervolgens weer een stabiele eredivisieclub te worden.

Fansupport Den Haag en SV Haagsche Bluf 

Heel gunstig, hierdoor degraderen we niet. Voor zover de Corona crisis iets positiefs heeft gebracht is dit het dan maar we zouden liever op eigen kracht erin zijn gebleven en in een gezonde wereld hebben geleefd.

Cambuur Culture

In onze optiek verdienen wij het om te promoveren. We staan na 3/4 competitie ruim aan kop met een gat richting de concurrentie(11 punten voorsprong op nummer 3, red). De tussenstand als eindstand is de enige juiste keuze voor ons. 

Victoria Alkmaar

Het is natuurlijk sowieso heel onbevredigend dat aan een tot nu toe legendarisch seizoen zo abrupt een einde komt. We hadden graag gezien of we de derde titel hadden kunnen pakken op basis van 34 wedstrijden. Maar met 0-3 in De Kuip, 0-4 bij PSV en 0-2 en 1-0 winst op Ajax is wel duidelijk welke club de meest kampioenswaardige resultaten heeft neergezet, ook nog eens met aantrekkelijk voetbal met talenten uit de regio.
Nu de competitie helaas niet kan worden uitgespeeld, moet je iets beslissen op basis van twee derde competitie. Wij hebben twee keer van Ajax gewonnen, dat lijkt ons een goed argument om te zeggen dat wij de betere van de twee zijn. Ajax heeft in de overige wedstrijden slechts een paar doelpunten extra gemaakt. Dat lijkt minder relevant, maar doelsaldo is wel het criterium dat we vooraf hebben afgesproken om te hanteren voor de ranglijst. Een kampioenschap kun je het sowieso niet noemen, maar vanwege de mogelijk rechtstreekse deelname aan de CL en bijbehorend geld is het wel een heel belangrijke beslissing.
We verwachten een compromis waarbij in elk geval de inkomsten worden verdeeld, niet alleen tussen AZ en Ajax maar waarschijnlijk binnen de hele eredivisie en eerste divisie om benadeelde clubs tegemoet te komen. Het zal de minst slechte oplossing moeten worden, want uiteindelijk kun je hier nooit iedereen tevreden maken. Het is vooral heel jammer dat het seizoen zo moet eindigen.

Willem II

Klik hier voor meer beelden uit Tilburg!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.