GroundhoppingIn de actualiteit

RCD Mallorca completeert wonder en keert terug op hoogste niveau

Twee trouwe volgers van ons zijn getuigen geweest van de historische en knappe promotie van RCD Mallorca. Van niets iets maken, het gebeurde op de Balearen. Geniet van het ingezonden artikel!

Finale

Als je in de koude maanden alvast bezig bent met het zoeken naar een zomervakantietrip met je vriendin, dan is voetbal helaas niet de activiteit waar je direct naar kijkt. Maar als je half juni de vakantie eens wat beter doorneemt, je naar Mallorca gaat en de trots van het eiland nog in de play offs zit, gaat het groundhoppershart wel sneller kloppen. Wanneer Mallorca zich 2 dagen voor vertrek plaatst voor de finale van de play-offs voor promotie naar La Liga, moeten er kaarten geregeld worden. Vriendin om en gaan, want kaarten waren online redelijk gemakkelijk te krijgen.

Een paar uurtjes voor de wedstrijd een kijkje nemen bij het oude stadion, dat bekend staat als ‘lost ground’, Stadio de Sitjar. Helaas is deze parel gesloopt en staat enkel de oude stadionmuur nog overeind.

Met een kleine teleurstelling richting Estadio Son Moix, de thuishaven van RCD Mallorca. De club die na zeer moeizame jaren de tweede promotie in twee seizoenen kan realiseren. Helaas is de uitwedstrijd bij tegenstander Deportivo La Coruña met 2-0 verloren gegaan, een pittige opgave dus!

Mensenmassa

Aangekomen bij het stadion eerst een bar opgezocht voor een lekkere pot bier en wat te eten. De wedstrijd zou om 21.00 gespeeld worden. Vanaf het terras zien we zo’n 3 uur voor de wedstrijd al vele supporters verzamelen. Ook supporters van Deportivo La Coruña lopen daar gemoedelijk tussendoor. De vele politieagenten houden alles rustig in de gaten.

Hierna een wandelingetje richting het stadion waar we buiten op een enorme mensenmassa stuiten. Hier en daar wordt wat vuurwerk afgestoken. Uit onwetendheid gaan we uit van een kleine corteo die plaats zal vinden. Omdat we ons als buitenstaanders wat afzijdig willen houden nemen we wat afstand. Na een korte tijd wachten volgt er een enorm kabaal, de spelersbus van Mallorca arriveert en wordt begroet met gezang en veel vuurwerk! Prachtige Zuid Europese taferelen! De bus heeft onder politiebegeleiding de nodige moeite om tussen het volk door te rijden. Als dit gelukt is, gaan we ruim optijd het stadion in.

Misión Imposible

Het prachtige Estadio Son Moix, dat helaas wel een sintelbaan heeft, is gebouwd in 1999 en heeft aan de lange kanten enorme tribunes. Langzaam stroomt het vol, de spanning is voelbaar!

De supporters van RCD Mallorca schreeuwen hun ploeg vanaf minuut 1 naar voren. Als er iets niet gaat zoals zij willen, volgen de nodige ‘puta’s’ uit de kelen van de fans. Als de supporters van Deportivo La Coruña vocaal iets proberen worden ze vakkundig overstemd.

In minuut 21 valt de 1-0. Hoop bij alle Mallorca supporters. Na rust gebeurt hetgeen waar je van te voren op gehoopt hebt. Met een knappe vrije trap wordt het 2-0 en als een kleine 10 minuten voor tijd held Albon Prats er 3-0 van maakt gaat het helemaal los in Estadio Son Moix. Mensen vliegen elkaar in de armen, een oorverdovend gezang! In de blessuretijd lijkt het niet meer mis te kunnen gaan en op verschillende tribunes stormen mensen naar beneden.

Fiesta

Als de scheidsrechter affluit vliegen mensen het veld op, hierbij halen ze halsbrekende toeren uit. Sprongen van enkele meters hoogte worden voor lief genomen. Een enorm volksfeest breekt uit op het veld van RCD Mallorca wat volgend seizoen in La Liga speelt.

Dit is een ingezonden artikel? Maak jij deze zomer op je vakantieadres ook een toffe pot mee? Laat het ons weten Info@indehekken.net

Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.