Groundhopping

Paardebloemen en margrietjes

Normaal gesproken bezoek ik geen amateurvoetbal en roep ik altijd dat het qua groundhoppen toch minimaal (semi)betaald voetbal moet zijn wil ik er naartoe gaan. Ik besloot om eens van de gebruikelijke route af te wijken gezien collega voetbaltoerist Hugo naar het zuiden afzakte voor Witgoor Dessel. We hadden elkaar al een poos niet gezien dus een mooie gelegenheid om een beetje bij te buurten. Daarnaast wacht het Jef Luytenstadion na dit seizoen de welbekende sloopkogel en ligt Dessel op nog geen dertig kilometer afstand voor mij. Genoeg redenen om eens de stoute kicksen aan te trekken dus.

Jef Luytenstadion

Het bescheiden stadionnetje van Witgoor Dessel heeft enorm veel leuke kenmerken en brengt je even terug in de tijd. Een lekker knollenveld waar de paardebloemen en margrietjes vrij spel hebben om te groeien en het scorebord bestaat uit circa 100 echte gloeilampen. Vanzelfsprekend zijn deze lang niet allemaal meer intact en heeft het geheel al tijden geen schoonmaakbeurt gehad. Zo zien wij het graag! De enige echte tribune aan de lange zijde bestaat uit drie gedeelten. Of moet ik zeggen twee en een half? In plaats van een sloopbedrijf zou ik persoonlijk eerst een hovenier langs laten gaan. Voor mensen die van oldskool stands houden die opgepeuzeld worden door vegetatie kan ik een spoedje naar Dessel van harte aanbevelen.

Afijn drie gedeelten dus. Het middelste is iets hoger en bestond vroeger uit enkel zitplaatsen. Nu zijn de houten bankjes weg gezaagd en is de bovenste helft staanplaatsen geworden. Het derde gedeelte is een kopie van het eerste en bestaat alleen uit staanplaatsen.  Aan de korte zijde staat een grote kantine toepasselijk ‘De Keeper’ genoemd. Hier zaten de oudjes achter hun pilsje in het zonnetje te genieten van hun tweewekelijkse uitje. Wij waren er alleen tijdens de warming up en ik werd gek van de ballen die op het raam van de kantine belanden. De netten in de goal waren al wel naar beneden dus was het hopen dat de vizieren straks scherper zouden staan.

Heerlijke support

Voorafgaand aan het duel werden we getrakteerd op een echte pyro actie van de thuisfans. Meerdere rookpotten in de kleuren groen en geel werden afgestoken en een zwaveldamp trok over het veld. Wellicht dat “een echte pyro actie” een beetje overdreven is,  maar bedenk je wel dat we het hier hebben over het zesde niveau van België. Terecht dat ik het zo noem al zeg ik het zelf. Zowel het uit als thuispubliek zat net als wij op de hoofdtribune. Hoewel deze ook uit veelal ouderen bestond was de support goed te noemen. Er werd niet gezongen maar gepasioneerde pensionado’s die elkaar voor rotte vis uitmaakten en beloofden de grensrechter nog wel op te zoeken nadien deed mij veel deugd. Rest mij nog iets over het voetbal zelf te vertellen. Het viel niets tegen. In een spannende pot ging het spel op en neer en met een aantal goeie goals won Merksplas met 2–3. Hugo voelde hem al aankomen. Volgend seizoen zoeken we vaker de lagere reeksen in België op!

Foto’s

Voor meer foto’s van het Jef Luytenstadion check de website van Robert!

Robert Vermanen
Geboren in Sneek, maar woonachting in Brabant bezoekt Robert voornamelijk wedstrijden in het buitenland. De eerste wedstrijden waren in een tijd dat er nog geen navigatie was(?) en hij aangewezen was op een routebeschrijving van de ANWB. Dit leverde soms hachelijke avonturen op in grote steden met de stress van de aftrap die steeds dichterbij kwam. Heeft ook een eigen website, waar hij verslagen plaatst van zijn tripjes.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %