In de actualiteit

Ook de DFB is lekker bezig; boete voor Borussia Mönchengladbach

In de Hekken Shop

Nadat wij hier eerder kritiek leverden op de KNVB en de Belgische bond, is het nu de tijd om naar onze Oosterburen te kijken. Ook de DFB maakt zichzelf namelijk chronisch belachelijk door Borussia Mönchengladbach op buitenproportionele wijze te straffen. Het ging natuurlijk weer om levensgevaarlijke pyro. In dit geval voor de wedstrijd tegen Borussia Dortmund op 21 december. 

De hoogte van de boete is liefst 80.000 euro. Het gaat hiermee om de hoogste boete in de geschiedenis van Borussia Mönchengladbach. Dit is natuurlijk een redelijk hoog bedrag en Borussia heeft dus helaas ook aangekondigd om maatregelen te gaan nemen om dit soort acties in de toekomst te voorkomen. Precies wat de DFB wil dus. Maar Duitse voetbalsupporters laten zich niet zomaar verslaan en wij vermoeden dus ook dat de DFB de supporters van Borussia Mönchengladbach niet zal stoppen. En daarom gaan wij gewoon lekker nogmaals genieten van de heerlijke beelden van de pyro van 21 december die de “hoofdprijs” van 80.000 euro hebben gewonnen. En daar kan de DFB helemaal niks aan veranderen.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteitStart de Normalisatie

Start de normalisatie: uitsupporters ontvangen - zo kan het dus ook

Derby DaysIn de actualiteit

Rheinland Derby: Köln vs Mönchengladbach

In de actualiteit

Groundhop Borussia Mönchengladbach

In de geschiedenisboeken

Borussia Mönchengladbach - Feyenoord 1996