Actueel

Repressie KNVB: Willem II is de volgende

Helaas niet al te lang geleden schreven wij hier al over de repressie van de KNVB tegen Vak S van Feyenoord(KLIK!). De KNVB besloot vervolgens om maar gelijk door te pakken en haar pijlen te richten op de volgende club. Ditmaal is Willem II aan de beurt. De halve finale van de beker tegen AZ was namelijk een onvergetelijke avond, waar wij gelukkig zelf ook bij waren(KLIK!), die al met al een voorbeeld was voor alle andere supporters in Nederland. Zoiets geweldigs kon de KNVB natuurlijk niet laten gebeuren en dus is er een vooronderzoek gestart.

Gelukkig heeft de KNVB niks te zeggen over wat er buiten het stadion gebeurd. Anders hadden de supporters van Willem II waarschijnlijk allang een wedstrijd zonder publiek aan de broek gehad voor de buslading pyro die zij afstaken om de spelers tot op het bot te motiveren. Waarschijnlijk stak deze geweldige Zuid-Europese sfeer de KNVB nog al en dus heeft onze nationale bond een andere manier gevonden om de supporters te naaien.

Na afloop van de penaltyserie, “bestormden” supporters van Willem II namelijk het veld. Een ouderwetse Pitch Invasion. Iets wat ons niet meer dan logisch lijkt als jouw club de bekerfinale bereikt. Iets wat je als supporter van een club als Willem II met het nodige geluk twee of drie keer in je leven mag mee maken. Massaal werden dus hun helden op de schouders genomen. Tevens werd er een erehaag gevormd voor de spelers van AZ. Een ongekend respectvol gebaar naar de tegenstander na een bloedstollende bekerstrijd. Er werd verder niks gesloopt, niemand heeft zich misdragen en alles verliep zonder problemen.

Een logische vervolgstap voor de KNVB zou zijn om complimenten te geven aan de supporters van Willem II. Ondanks dat het zo’n belangrijke wedstrijd was, was er geen vuurwerk te zien in het stadion. Precies zoals ze daar graag hebben. Toch besluit de KNVB om een vooronderzoek in te stellen naar het betreden van het veld door de supporters van Willem II. Want het veld betreden als supporters, dat mag natuurlijk niet. En voor je het weet heb je een SV aan je broek hangen. Dit is het ultieme voorbeeld van supportertje pesten. We sluiten ons daarom ook aan bij wat Roem & Glorie zegt.

Voetbal is passie en voetbal is traditie. En dat zal de KNVB nooit kapot kunnen krijgen!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %