De KNVB is volop bezig met de repressie. Dat is Feyenoord(klik) en Willem II(klik) inmiddels helemaal duidelijk geworden. Nu is ook de Belgische bond volop begonnen met de aanval op pyro. Ze komen met een hilarisch statement. 

“We vragen aan de media om het gebruik van pyrotechniek niet gelijk te stellen met sfeer en passie.”

Met de play-offs in het vooruitzicht slaat de paniek toe.

“Bengaals vuur en voetzoekers zijn gevaarlijke materialen. Ze hebben ook dit seizoen al ernstige verwondingen verzoorzaakt bij fans, persfotografen en -medewerkers en stewards.”

Goed. Voetzoekers (knalvuurwerk) is niet handig in een volgepakt stadion. Maar bengaals vuur (fakkels) veroorzaken, mits goed gebruikt, zeer zelden verwondingen.

Bericht Belgische Voetbalbond

Voetbal is passie, spanning en sportieve actie op het scherp van de snee. Zoals elke fan, in het stadion en voor de buis, genoot ook de Pro League van de spannende wedstrijden van de voorbije weekends. De passie, die ons voetbal kenmerkt, zal de komende weken alleen maar toenemen.

Passie op het veld mag echter niet ontaarden in gevaarlijke situaties naast het veld. De Pro League, in samenspraak met de KBVB, wil daarom in de voorbereiding naar de Play-Offs nogmaals een oproep doen om geen Bengaals vuur en andere pyrotechniek te gebruiken onze tribunes en zo de medefans niet in gevaar te brengen. 

Ook vraagt de Pro League de media om het gebruik van pyrotechniek niet gelijk te stellen aan sfeer en passie. Bengaals vuur en voetzoekers zijn gevaarlijke materialen. Ze veroorzaakten ook dit seizoen ernstige verwondingen bij fans, persfotografen en -medewerkers, stewards. Deze middelen horen niet thuis in het stadion. Ons voetbal, onze teams en onze supporters hebben deze materialen niet nodig om het beste in zichzelf naar boven te brengen in de komende weken.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.