Groundhopping

Onvoorwaardelijk Dynamo Dresden

Tussen pot en pint worden de beste ideetjes gesmeed. Toen er besloten werd om met een bende Belgische nozems naar Keulen te rijden voor de wedstrijd FC Köln – Dynamo Dresden, wisten we dat we ongeveer twee uur onderweg zouden zijn. Voor Belgen is dat al een mooi gemiddelde om de landsgrenzen te overschrijden. Dat voor deze wedstrijd de bezoekende supporters ongeveer 6 uur onderweg zouden zijn deed ons nog meer reikhalzend uitkijken. Dynamo Dresden heeft nogal een reputatie als het aankomt op onvoorwaardelijke support. Zou de nummer tien van de 2. Bundesliga onze verwachtingen kunnen nakomen als ze op bezoek gingen bij één van de topkandidaten om te promoveren?

Ze moeten met een goede 1000 man present getekend hebben voor deze wedstrijd, inclusief paarden, honden, en een 100 tal leden van het SEK (Spezialeinsatzkommandos). Tegenwoordig is voetbal meer en meer een woord waar terrorisme aan gelinkt kan worden. De politie wilde duidelijk verhinderen dat een corteo van 500 Dynamo fans niet door zou gaan in de Domstad. “Jammer” denken we dan.

Er moest ook nog gevoetbald worden

Men zou het bijna vergeten dat we naar een voetbalwedstrijd gingen kijken. Eens onze zoektocht naar de juiste zitjes voltooid was in het Rhein Energie Stadion werd er al meteen gescoord. Het zou het begin zijn van een knotsgekke voetbalmiddag. FC Köln wervelde over de bezoekers uit het Oosten. Ieder van ons heeft zeker wel enkele doelpunten gemist door verschillende omstandigheden. Bier halen, bier halen, en euhm nog eens bier halen. Het werd uit eindelijk 8-1!

We kregen dus veel doelpunten te zien, maar wat ons nog meer vermaakte was het niveau op de tribunes. En dan vooral wat de supporters van Dynamo Dresden op de plank legden. Heel de wedstrijd door bleven ze hun spelers aanmoedigen. Ononderbroken, tussen alle doelpunten door, leek het wel of hun leven ervan af hing. Bij de start van de tweede helft werden hun gezangen nog extra kracht bijgezet door de nodige rookbommen. Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers van Dynamo Dresden hun fans groeten, truitjes werden afgegeven, een welgemeende sorry voor hun wanprestatie op het veld.

Kortom

Een voetbalwedstrijd bijwonen in Duitsland waarin Dynamo Dresden op bezoek komt is zeker een aanrader. Het grote minpunt waren de toch wel dure kaartjes voor een wedstrijd in 2. Bundesliga. We telden 46 euro neer voor een plekje op de Westtribune. Alle credits voor deze wedstrijd gaan zeker uit naar de jungs van Dresden. Als je met 5000 bezoekende fans je club een kleine 600 kilometer volgt en non-stop aanmoedigt, om dan met 8-1 verlies terug huiswaarts te keren. Dan heb je de wedstrijd wel dik verloren, maar het nodige respect is zeker gewonnen bij elke voetballiefhebber.

https://twitter.com/GroundhopperPat/status/1061312716806283265

[Header via Cabras Feliz]

Bart van de Peer
Ondanks alles ben ik fan van zuipen, cultuur en voetbal. In that order. Fiere erevoorzitter van FC Eulegoem, spelend in de voorlaatste klasse van het Belgische cafévoetbal. Ik onderhoud zelf ook een blog waarin mijn alter ego ”de essentiële Bart van Vlaanderen” de bovenhand neemt.

Reageren is niet mogelijk.

0 %