Keuken Kampioen Divisie

Ode aan de Vrijdagavond: FC Den Bosch leeft weer!

Na een week werken is er niets zo fijn om neer te strijken bij je ‘local’. Of iemand anders zijn ‘local’. Met een biertje uiteraard. Of twee. Als neutrale kijker vind ik de vrijdagavond echt zo erg nog niet, al hoort voetbal uiteraard op zondagmiddag half 3. Of zaterdagavond 8 uur. Afijn, na het werk snel de trein in op weg naar een nieuw avontuur in de Keuken Kampioen Divisie. Op zoek naar een verborgen parel of gewoon genieten van een prachtig, sfeervol uitvak. Speciaal voor onze mooie, gekke, door KNVB en Jong elftallen gedomineerde Keuken Kampioen Divisie: een ode aan de vrijdagavond.

Licht aan het einde van de tunnel

Jarenlang is het vrijwel uitsluitend ellende geweest voor de supporters van FC Den Bosch. In de afgelopen zes seizoenen werd slechts één keer het linkerrijtje van de Jupiler League behaald. Het was zonder twijfel de allerslechtste periode in de hele geschiedenis van de Bosschenaren. Vele malen werd er gebalanceerd op het randje van een faillissement. De club leek ten dode opgeschreven. Tenminste, totdat dit seizoen aanbrak. Inmiddels was de club namelijk in handen van Kakhi Jordania, de zoon van de voormalig Vitesse-eigenaar. En langzaam stroomden de berichten binnen op de redactie van In de Hekken. Sportief steeg Den Bosch langzaam richting de top. Ook het stadion begon steeds voller te raken. Met als hoogtepunt deze kampioenstattoo van een Blauw-Witte supporter. Tijd dus om een kijkje te gaan nemen in de hoofdstad van Brabant!

Het was lang geleden dat Stadion de Vliert het toneel was van een echte topwedstrijd. Vanavond was dat ongetwijfeld het geval. Nummer drie FC Twente kwam op bezoek, wat gelijk ook de garantie gaf op een vol uitvak. De thuisploeg uit ‘s-Hertogenbosch had ondertussen al zes wedstrijden op rij gewonnen, waaronder een lekkere derbywinst op TOP Oss, en stond dus op de vierde plek. Het was tevens een speciale avond voor de Bossche supporters. De M-side werd namelijk officieel heropend en de fanatieke supporters mochten dus terugkeren naar hun vertrouwde stekje. Dit vierden ze met een paar fakkels en confetti. Ook op het veld viel er wat te vieren voor de thuisploeg. FC Twente werd namelijk vakkundig met 2-1 aan de kant gezet. De Brabantse hoofdstad mag dus gaan dromen over Eredivisievoetbal. Mooi om te zien dat FC Den Bosch weer leeft!

Beelden

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %