FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Maak kennis met Racing Mater

In het landelijke Mater, deelgemeente van Oudenaarde, verloopt alles met alleen maar peis en vree. Mar ze moesten wel tot 1971 wachten voor ze een eigen voetbalteam hadden. Racing Mater vulde toen de leemte in.

Mater?

Mater is een naam die weinig mensen wat zal zeggen. Maar als we zeggen dat het een deelgemeente is van Oudenaarde zullen er vast wel enkele belletjes beginnen te rinkelen. Qua oppervlakte is het de grootste deelgemeente. Plek genoeg voor wat voetbalveldjes zou je denken. Maar toch duurde het tot 1971 eer het eerste team er daadwerkelijk kwam.

Toen werd immers Racing Mater opgericht. In tegenstelling tot veel andere ploegen, sloten ze zich echter niet onmiddellijk aan bij de Belgische voetbalbond. Er is weinig te vinden over die eerste jaren van Racing Mater, dus we vermoeden dat ze zich hadden aangesloten bij een lokale voetbalbond. Na vijftien jaar vonden ze uiteindelijk dat de tijd rijp was om de stap te wagen. In 1986 werden ze dan alsnog lid van de KBVB.

Al meer dan 50 jaar

Sindsdien spelen ze gezellig in de provinciale reeksen. De nationale reeksen lijken zelfs nog veraf, maar we zouden ervan versteld staan, moesten die een echte doelstelling zijn van de club. Dit seizoen zitten ze bijvoorbeeld nog in de laagste provinciale reeks. Maar ze zijn er wel nog steeds. Dat zag er in 2017 heel even benard uit. Toen staken geruchten de kop op dat ze boeken zouden dichtdoen nadat ook buurgenoot KFC Nederename het voor bekeken hield.

Gelukkig wisten ze toch door te gaan. Dat zorgde ervoor dat ze in 2021 in 50ste verjaardag konden vieren. Er lijkt geen enkele donkere wolk aanwezig en we hopen dat Racing Mater en hun charmante stadionnetje nog minstens even lang voetbalplezier blijft geven aan de Materse gemeenschap!

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %