Voetbal in Bulgarije

Ludogorets: tegenstander Ajax in de Europa League

Ajax neemt het in de Europa League op tegen Ludogorets. De club uit Bulgarije is bij vele bekend vanwege de vele deelnames aan de Europese eindtoernooien. Bij Ludogorets zelf lijkt alles heel rustig en professioneel te verlopen. In de rest van Bulgarije is het als vanouds: een grote puinhoop. 

Tegenstander van Ajax: Ludogorets

Bij vrijwel alle vooraanstaande voetbalclubs heerst er tumult in Bulgarije. Echter, de situatie bij de tegenstander van Ajax, namelijk Ludogorets, vertoont opmerkelijke verschillen. Deze club, gevestigd in het stadje Razgrad met een bevolking van circa honderdduizend inwoners, ondergaat een unieke ontwikkeling sinds de overname door farmaceut Domuschiev in 2010. Dit markeert het begin van een indrukwekkende reeks triomfen.

Hoewel Ludogorets aanvankelijk op het tweede niveau speelt, verrijst de club onder de vlag van Domuschiev al in het eerste jaar tot kampioen. Hiermee wordt een geheel nieuw tijdperk ingeluid. Het daaropvolgende seizoen op het hoogste niveau resulteert meteen in zowel het veroveren van de beker als het behalen van de competitietitel. Sindsdien heeft geen enkele andere club in Bulgarije meer het kampioenschap weten te veroveren. In 2023 werd Ludogorets voor de twaalfde keer op rij kampioen van Bulgarije.

In 2013 bereikt Ludogorets voor het eerst de groepsfase van de Europa League. Een jaar later behaalt de club voor het eerst de groepsronde van de Champions League. In de Champions League is overwintering nog niet gelukt. Wel heeft Ludogorets meerdere keren de knock-out fase van de Europa League bereikt, waaronder in seizoen 2013-2014 toen de club tweemaal van PSV won.

 

Wie zijn de supporters van Ludogorets?

Heel simpel: er zijn eigenlijk niet veel supporters van Ludogorets. Daarom willen we jullie vooral wat lekkere video’s laten zien van clubs op bezoek bij Ludogorets. Clubneutraal of niet: laat Ajax maar winnen, Ludogorets is toch vooral een succesvol speeltje van een zakenman!

Voetbal in Bulgarije

Bulgarije staat voor velen vooral bekend als het land van Levski en CSKA Sofia. Hoewel Ludogorets wellicht het meest succesvol is, zijn het voornamelijk Levski en CSKA die qua supportersaantallen de boventoon voeren. Daarnaast zijn er nog twee andere clubs met aanzienlijke supportersgroepen, namelijk Botev en Lokomotiv Plovdiv.

[Headerfoto: Mischa Keemink, WaterWegSport.nl]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %