Verenigd Koninkrijk

Leeds United: symbool van clubliefde

Leeds United is een grote naam in het Engelse voetbal. De club is drievoudig Engels kampioen. LUFC heeft een grote, fanatieke supportersgroep die door heel Europa bekend en berucht is. 

Leeds United

Vorig seizoen was Leeds United dichtbij promotie naar de Premier League. Je weet wel, de competitie die wij een beetje verafschuwen. Dit seizoen speelt de club vertrouwd in de Championship. Liefde kent geen divisie en dus overheerst nog altijd niets dan liefde en trots bij de supporters van The Peacocks.

Zeker toen Pablo Hernández Domínguez, geweldige voetbalnaam trowuens, de 1-0 maakte tegen Nottingham Forest. Supporters worden helemaal gek. Iedereen gaat los. Fantastisch. Niks geen toeristen met camera’s. Niks geen dagjesmensen. Enkel pure clubliefde. Vorig seizoen brak een supporter nog zijn enkel tijdens het juichen. Soortgelijke taferelen zagen we vorig jaar ook bij Sunderland.

Wij hebben geen flauw idee wie de maker van deze prachtige foto is. Credits zijn voor deze onbekende held!

https://twitter.com/tssalufc/status/1160610579402436609?s=21

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Eric Cantona: de kungfu-trap

  In de actualiteit

  Het Verenigd Koninkrijk: In de Hekken blikt vooruit

  In de actualiteit

  Leeds United supporter breekt enkel

  In de videotheek

  We surf where we want!