Voetbal in Argentinië

La Bombonera: unieke beelden stadion Boca Juniors

La Bombonera is het stadion van Boca Juniors. Het betekent liefkozend ‘snoeptrommel’. Het heeft een unieke vorm: driekwart van het stadion loopt rond. Bovendien heeft Boca Juniors één van de fanatiekste groepen van het land. Wij ontvingen prachtige foto’s die je een uniek inkijkje geeft in La Bombonera! Het tekent de intense voetbalcultuur die de Argentijnen hebben.

La Bombonera

La Bombonera is de bijnaam van het stadion van Boca Juniors. Oorspronkelijk heet het stadion Estadio Camilo Cichero en vandaag de dag heet het officieel Estadio Alberto J. Armando. Dit is tevens de voorzitter die in 1975 er voor zorgde dat het stadion gerenoveerd zou worden. Het kreeg daarmee de bijzondere vorm. Van een hoefijzer. De Argentijnen zien er meer een snoepdoos is en gaven het de bijnaam La Bombonera. 

 

Supporters Boca Juniors

Boca Juniors heeft één van de fanatiekste supportersgroepen van het land. Velen komen uit de wijk La Boca. Het is een arme wijk met grote Italiaanse invloeden. Dit komt omdat er in de negentiende eeuw veel migranten uit Genua verhuisden naar Argentinië. Vandaag de dag identificeren veel Boca supporters zich nog steeds met de Genuezen. Hoe anders is dit voor supporters van River Plate. Deze club ontstond in 1901, vier jaar voor Boca, maar verhuisde in 1923 uit de wijk naar het noorden van de stad. Een intense rivaliteit is hiermee geboren!

 

Foto’s zijn met toestemming verkregen via Bomboneras!

Bedankt voor dit unieke inkijkje!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %