Een kunstgrasveld is als een bord boerenkool zonder worst of als neuken met een opblaaspop (© Rene GGH)  en de aanvoerders van de betaald voetbalclubs in Nederland bevestigen dit met de tussentijdse beoordelingen in de veldencompetitie van de VVCS.

Het beste veld ligt volgens de captains in De Kuip (5) terwijl ook de velden van Ajax (4,7), FC Twente (4,3), AZ (4,3) en NEC (4,3) hoog scoren. Niet geheel verrassend staan bijna alle kunstgrasvelden in de degradatiezone. Waar de maximale beoordeling een 5 (De Kuip) is scoort alleen het kunstgras in Venlo een echte voldoende met een 3,7. In de Eredivisie hebben Heracles en PEC Zwolle de “beste” nepvelden met een zeer matige 2,3. Hekkensluiters zijn ADO Den Haag en FC Oss met een 1,3. Opvallend is wel dat de kunstgrasvelden in de Eerste Divisie wat hoger scoren dan in de hoogste divisie, maar met een beetje logisch nadenken zou je kunnen concluderen dat dit vooral komt omdat er steeds minder echt gras te vinden is.

Maar goed, wat maakt het uit wat voetballers, supporters en echte liefhebbers vinden van die plastic rotzooi waar je ook nog eens ziek van zou kunnen worden? Wat centjes besparen en inleveren op kwaliteit heeft nu eenmaal de prioriteit in Nederland.

De volledige stand

kunstgras

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.