FotoreportagesGroundhopping

Jong Vlaanderen toch al op leeftijd

Op een boogscheut van Beveren en Antwerpen ligt Kruibeke. Misschien niet zo bekend bij het grote publiek, maar wel met een oude club die al jaren strijdt om op het nationale toneel te spelen. KFC Jong Vlaanderen Kruibeke kan bijna aan het honderdjarig feest beginnen werken.

Jong Vlaanderen

Heel erg vaak ondergaan gemeentes verschillende pogingen om een eigen voetbalploeg uit te bouwen. In Kruibeke ging dat lichtelijk anders. Al in 1939 werd een eerste poging ondernomen en dat was gelijk een schot in de roos. Want KFC Jong Vlaanderen Kruibeke is er nog steeds. Als Football Club Jong Vlaanderen Kruibeke ging het voor de oorlog nog van start in de Oost-Vlaamse provinciale reeksen.

Toen waren er nog niet zoveel regionale reeksen, dus het mag dan ook geen verbazing zijn dat in 1956 een eerste succesvolle promotie volgde naar de eerste provinciale reeks. Na twee jaar echter zakten ze weer en daarna doorliepen ze de andere provinciale reeksen. Tot in 1985 moest het wachten om weer in die tweede regionale reeks te kunnen spelen. Een spelletje van op en neer gaan ging verder rustig verder.

Oud Vlaanderen

Tot ze in 2007 eindelijk weer een promotie naar de hoogste reeks wisten af te dingen. Tien jaar lang vochten ze voor een unieke promotie naar de nationale reeksen, en tot tweemaal toe kwamen ze er heel erg dicht bij. maar in 2017 zakten ze in de omgekeerde richting. Heel even keerden ze nog terug maar intussen spelen ze toch weer in de tweede provinciale reeks.

Dan toch een uniek zicht om daar in de Kerkeputte een tribune te zien die nationaal voetbal waardig is. Recent werd er nog beslist om voor de jeugdreeksen met HRS Haasdonk. Zou dat een voorbode zijn voor een toekomstige fusie? Voorlopig is dat allerminst aan de orde en vechten de Vlamingen van Kruibeke voor een plaatsje in die hoogste provinciale reeks.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %