In het zuidwesten van België zijn er een hele hoop voetbalploegen actief die dicht bij elkaar in de buurt liggen. Al enkele jaren werken enkele van hen samen op een of ander niveau. Maar één team blijft sterk en zelfstandig. Maak kennis met White Star Adinkerke!

Geïnspireerd door Brussel

Adinkerke is vooral gekend voor de natuurlijke landschappen, de wijdse velden, duinen, monumenten die aan WOI doen denken, een charmante en kleine dorpskern en het hypermoderne Plopsaland. Als onderdeel van De Panne vaart White Star Adinkerke een eigen koers. Sportvereeniging White Star Adinkerke werd in 1937 opgericht en werd genoemd naar White Star AC (de W in RWDM). De voorzitter was een grote fan van de Brusselse club.

SV White Star heeft altijd een rustig en vredig bestaan gehad, met wat ups en downs in de lagere provinciale reeksen. In de jaren 70 breidden ze hun team uit met enkele jeugdteams en in 1982 stonden ze plots in de tweede provinciale divisie. Daarna ging het nog even op en neer, maar KSV White Star beleefde vooral sinds 2013 enkele prachtige resultaten. Dat jaar promoveerden ze immers naar de eerste provinciale reeks.

Nationaal voetbal en schone lei

De groei stopte daar niet. In 2015 stonden ze zowaar in de nationale reeksen, de vierde klasse. Amper voor een jaartje en dat ene jaartje had grote gevolgen. Na nog een jaartje in de hoogste provinciale reeks besloot de club een sabbatical te nemen. In 2018 stonden ze er weer, maar dan met een schone lei in de vierde en laagste regionale reeks. Op dit moment staan ze alweer een trapje hoger.

Plan je een bezoekje aan de Belgische kust? Ga dan zeker langs White Star. Het is niet heel erg ver van een prachtig stadion in Bray-Dunes (jawel, Frankrijk) en het heeft enkele prachtige en typische lower league elementen. Ook hun hoofdtribune is er eentje om van te smullen. KSV White Star Adinkerke lijkt goed op weg na enkele moeilijke jaren. Laat ons hopen dat ze gespaard blijven van de steeds vaker de kop op stekende fusieverhalen.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

 
 
 
PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.