Voetbal in Engeland

I Predict a Riot

Het onderstaande filmpje waarin supporters van Leeds United meezingen met “I Predict a Riot” van Kaiser Chiefs ging vrij hard op social media en als je het ziet, snap je ook meteen waarom. Het is gewoon zo zeldzaam mooi, dat je het blijft kijken…

De connectie tussen het lied en Leeds United is geen toeval. De bandleden van Kaiser Chiefs zijn zelf supporters van Leeds United en hun muziek wordt vaak geassocieerd met de club en zijn supporters. “I Predict a Riot” wordt beschouwd als een onofficieel clublied, dat prima kan bestaan naast Marching on Together.

Ook de naam van de band heeft een connectie met Leeds United. De bandleden hebben de band vernoemd naar de Zuid-Afrikaanse voetbalclub Kaizer Chiefs, waar Leeds United-legende Lucas Radebe vandaan komt.

[foto via PRO SHOTS / ProSportsImages]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %