ActueelVoetbal in België

Het seizoen van Witgoor Sport

Inmiddels hebben we een groot aantal Belgische inzendingen gehad. Stuk voor stuk super vet! Supporters die strijden voor de lokale trots. Daar genieten wij keihard van. Ook de supporters van Witgoor Sport wilden met ons terugblikken. KFC Witgoor sport is een amateurclub dat vorig seizoen in eerste provinciale (vijfde reeks) Antwerpen speelde. Het is tevens ook de thuisbasis van de Yellow Green Warriors. Een fanatieke, jeugdige supporterskern die van elke wedstrijd een thuiswedstrijd maakt.

Het seizoen van de Geel-Groene club uit Witgoor kende een aarzelende start. Na een povere twee op negen begon de motor van het elftal eindelijk te draaien. Onder de steun van hun supporterslegioen, stuwde Witgoor zich naar de bovenste rangen. Men oogde oorspronkelijk op een plaats in de linkerkolom, maar al snel werden deze ambities naar een hoger niveau getild. Een plaats in de top drie of zelfs eindigen als reekshoofd, iedereen had zijn eigen dromen. Gedurende het seizoen kenden we een tal van opvallende speelmomenten. De derby tegen Branddonk was tevens ook de laatste derby tussen de twee clubs. Branddonk gaat de fusie aan met dorpsgenoot Retie en verdwijnt dus voorgoed.

De Yellow Green Warriors zorgden voor een passende begrafenis van hun rivaal. De 300 afgereisde supporters kwamen aan op hun fiets. Daarna wandelden ze verder richting stadion onder leiding van een priester en een doodskist. Zowel op als naast het veld, waren ze een maatje te groot. Een 0-1 overwinning bracht de supporters in extase. De begrafenis van Branddonk was een groot succes! Lees hier het volledige verslag, want dit was een mega vette derby!

Naarmate het seizoen vorderde, werd het duidelijk dat Witgoor zijn plaats als reekshoofd moest verdienen. Slechts enkele punten zorgden voor een verschil tussen de eerste en de vijfde plek. Alles hing af van de laatste wedstrijden die werden gespeeld. De voorlaatste wedstrijd had Witgoor alles in eigen handen. Bij winst tegen Berg en Dal waren we zeker van het kampioenschap. Deze wedstrijd was niet alleen daarom bijzonder. Het was ook de laatste wedstrijd in het Jef Luyten Stadion. Na dit seizoen verhuist Witgoor naar een nieuw stadion. Dankzij deze speciale gelegenheid was het stadion goed gevuld. De Yellow Green Warriors maakten hiervan gebruik om een eerbetoon te doen aan het Jef Luyten stadion. Jammer genoeg verloor Witgoor met 0-1. Een mineur op de laatste wedstrijd in het stadion, maar de week daarna was er een nieuwe kans op het kampioenschap.

De wedstrijd tegen VC Herentals was de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Door het kleine puntenverschil tussen de ploegen aan de top, moest Witgoor winnen. 300 supporters reisden mee om hun ploeg kampioen te zien spelen. De sfeer zat alvast goed! Pyro, bier en supportersliederen. Witgoor was er volledig klaar voor, ook het elftal leek dit van de supporters over te nemen. Een 0-2 overwinning en het kampioenschap, was de kers op een geelgroene taart.

Kortom, we beleefden dit seizoen een spannende thriller. Veel pyro, veel gezangen en een prachtige prestatie op en naast het veld. De Yellow Green Warriors zorgden voor een heropleving van de supportersclub. De jonge garde ontstond in 2017 en blijft groeien dankzij het succes van enerzijds het elftal, anderzijds de fanatieke aanhang. Volgend jaar staat KFC Witgoor Sport in de vierde reeks van het Belgische voetbal. Ook daar hopen ze van zich te laten horen.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %