Het seizoen 19-20 van: Feyenoord
Het seizoen van Feyenoord zit er weer op. Door het coronavirus kan de competitie helaas niet afgemaakt worden. We blikken met Cabraz Feliz terug. Extra aandacht voor de tofste awayday, hoogte- en dieptepunt in het normalisatieproces, de wedstrijden met de meeste sfeer en overige hoogtepunten.
Het seizoen van Feyenoord
Het seizoen van Feyenoord was kort, maar we hebben veel meegemaakt in binnen- en buitenland. Van Tbilisi tot aan Porto en van Leeuwarden tot aan Sittard. Genoeg verhalen waar we het nog lang over zullen hebben.
Sportief hoogtepunt
Ondanks de slechte seizoenstart van Feyenoord hebben we de finale van de KNVB Beker bereikt. En dat tegen een rivaal: FC Utrecht. Dit had gegarandeerd gezorgd voor veel spanning op de tribunes, buiten het stadion en op het veld. Wij keken er al enorm naar uit, maar helaas ging deze finale niet door. Verder waren wij ook erg benieuwd naar het einde van de competitie, omdat Feyenoord zich zo goed had herpakt.
Wedstrijd meeste sfeer
De meeste sfeer in de competitie was tijdens PEC Zwolle uit. Tijdens een knotsgekke wedstrijd werd na een snelle 2-0 achterstand uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Dit zorgde voor een ouderwetse ontploffing in het uitvak. Iedereen massaal In De Hekken op de plexiwanden. Alle supporters waren ook zeiknat, omdat het de hele tweede helft stormde en de regen zo het uitvak inwaaide. Dit boeit natuurlijk helemaal niemand als je na zo’n wedstrijd de drie punten mee naar huis neemt.
Ook de corteo/stoet richting het Ibrox Stadium in Glasgow (die zo’n twee uur duurde vanwege een gigantische omweg) en de pyro-show’s tegen Bern (uit & thuis) en Heerenveen zijn absolute hoogtepunten van dit seizoen.
Tofste awayday Cabras Feliz
Zonder twijfel Dinamo Tbilisi uit. Een vliegreis van zo’n zes uur bracht ons naar de hoofdstad van Georgië. Hier bleek de gemiddelde levensverwachting lager te zijn dan in West-Europa gezien het gedrag van de inwoners van Georgië. Waar in Nederland een auto al tien jaar geleden zou zijn afgekeurd, rijden deze auto’s vrolijk rond zonder motorklep. Ook sommige taxichauffeurs zouden niet misstaan in het Pieter Baan Centrum. Dit, in combinatie met de lage drankprijzen en vage (strip)clubs, leverde een paar prachtige verhalen op.
Vanwege racistische uitingen van de ultras van Dinamo wordt de wedstrijd zonder publiek gespeeld. Hierdoor zaten wij met 140 Feijenoorders (en 200 agenten) in een leeg stadion van zo’n 54.000 plekken. Een erg aparte sfeer, maar de wedstrijd is voor Feijenoorders meestal toch niet het hoogtepunt van een buitenlandse trip.
Fortuna Sittard uit, Q.
Onderstaande tekst is niet door Cabras Feliz geschreven, maar door Q. Seizoenskaarthouder op vak X.
VVV Venlo uit, Q.
Onderstaande tekst is niet door Cabras Feliz geschreven, maar door Q. Seizoenskaarthouder op vak X.
Dieptepunt normalisatie proces
Bij de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord werden twee van onze jongens die op de thuistribune zaten het stadion uitgegooid. Er werd vanaf het uitvak naar ze gezwaaid, ondanks een geldig kaartje was dat de reden dat ze het stadion werden uit gezet. Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat gebaren worden gemaakt naar een thuistribune. Een aantal maanden belt het stadion van FC Utrecht één van deze jongens op. FC Utrecht nodigt hem vriendelijk uit om op gesprek te komen. Als hij dit weigert kan hij een stadionverbod krijgen.
Feyenoord zelf blijft de cameratoezicht rondom de Noordzijde van het stadion verhogen, om mensen te kunnen betrappen die bijvoorbeeld fakkels afsteken. Hopelijk leren de clubs van de Coronacrisis en het spelen in lege stadions (vanaf september). Je stelt als voetbalclub toch vrij weinig voor zonder (fanatieke) supporters.
Hoogtepunt normalisatie proces
De VBE begroet iedereen erg vriendelijk…