Groundhopping

Het rustig kabbelend voetbalbeekje van VV Herleving Lippelo

Voetbal Vereniging Herleving Lippelo. Soms komen de ploegen zoals ze zijn. Puur en nog niet doordrenkt met het grote geld van het grote voetbal. Maar puur spelplezier en gericht op het lokale. VV Herleving Lippelo is een van die ploegen die al van bij het begin in de laagste klassen speelt, vooral het spelplezier hoog in het vaandel dragend.

Lippelo is een van de landelijke gemeentes in België, op de grens tussen de provincies Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Tot 1976 een rustige zelfstandige gemeente, sindsdien een deelgemeente (net zoals het nabijgelegen Oppuurs) van Sint-Amands en sinds begin 2019 onderdeel van het grotere Puurs-Sint-Amands. Je komt er niet voor het grootse voetbal, maar eerder voor lange en fijne wandelingen of fietstochten in de groene en uitgestrekte natuur.

Het mag dan ook geen verbazing zijn dat het best lang duurde eer er een officieel voetbalelftal opgericht werd. De driehoek Lippelo-Oppuurs-Sint-Amands moest er overigens helemaal best lang op wachten. SK Sint-Amands beet in 1966 de spits af, twee jaar later gevolgd door VV Herleving Lippelo. Pas in 1981 volgde FC Oppuurs. VVH Lippelo heeft dus nog maar net de taart met 50 kaarsjes mogen uitblazen. Onmiddellijk na de oprichting sloot het zich aan bij de Belgische voetbalbond en sindsdien speelt het hoofdzakelijk de rol van liftploeg tussen derde en vierde provinciale (het achtste en negende niveau in België).

In die halve eeuw beleefde VVH Lippelo vooral rustige dagen dankzij een standvastig bestuur. Intussen heeft het bestuur een verjongingskuur ondergaan, want net bij de 50ste verjaardag besloot de oprichter en voorzitter dat het welletjes was geweest. Maar ondanks het rustige bestaan, ondervindt VVH ook de moeilijkheden van het moderne voetbal. Daarom werd enige tijd geleden al besloten om voor de jeugdwerking samen te werken met de nabijgelegen teams SK Sint-Amands en FC Mariekerke (die laatste is heel recent nog gefusioneerd met KSV Branst).

Maar voorlopig kan de Lippelose inwoner nog steeds genieten van VV Herleving Lippelo (wat een leuke naam overigens) in het naamloze stadion in Lippelodorp waar ze al sinds 1971 vertoeven. Een lekkere lower league bak met alle kenmerken van een die hard lower league team.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %