In de actualiteitIn de videotheek

Genk on European tour

Gisteren werd het Europese avontuur van Racing Genk beëindigd. Een 1-1 gelijkspel tegen Celta de Vigo was net niet genoeg om de halve finale te bereiken. Toch kan Genk terugkijken op een schitterend Europees avontuur. In de voorrondes voor kwalificatie voor de Europa League schakelde de ploeg Buducnost Podgonrica, Cork City en Lokomotiva Zagreb uit. Nog voordat de groepsronde van start ging, had de ploeg uit Genk al drie schitterende tripjes achter de rug. Ook de loting van de poulefase was de Belgen gunstig gezind. Rapid Wien, Sassuolo en Athletic Bilbao rolden uit de koker. Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd in de poulefase tegen Sassoulo pakte de mannen van Drughi Genk uit met een mooie sfeeractie, ‘Let’s show Europe who we are’. Een missie die zeer zeker volbracht is.

Nadat Racing knap de poulefase overleefde, mocht het een reisje naar Oost Europa maken. Ook Astra Giurgiu werd uitgeschakeld door de Genkies. Bij de laatste zestien werden ook de landgenoten uit Gent uit het toernooi geknikkerd. De kwartfinale was het eindstation voor Genk. Celta de Vigo was over twee wedstrijden met 4-3 te sterk.

In Europa bleek maar weer eens dat een sfeervol uitvak gegarandeerd is wanneer de Genkies op bezoek komen, complimenten! De mannen van Tribune Zuid, de tribune waarop de fanatieke supporters van Racing plaatsnemen, maakte schitterende beelden van een aantal Europese awaydays. Kijk en geniet!

Over de schrijver

Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.
Ook leuk om te lezen...
GroundhoppingIn de actualiteit

Groundhoppen in hertogdom Luxemburg: Stade Achille Hammerel

In de actualiteit

15 jaar Drughi Genk

Derby Days

De wet van de sterkste

In de fotoreportages

Een rondje langs de velden (week 51)