Groundhopping

FC Scheldezonen Mariekerke-Branst; een mondvol maar duidelijk ambitie!

Rond de gemeente Bornem kan je op dit moment nog tal van voetbalploegen vinden die al of niet op zeer lokaal niveau spelen. Maar of dat zo blijft, is nog maar zeer de vraag. In dit tussenseizoen worden FC Mariekerke en KVS Branst alvast FCS Mariekerke-Branst. En wat betreft de jeugdploegen zijn nog meer ploegen betrokken… FC Scheldezonen Mariekerke-Branst; een mondvol maar duidelijk ambitie!

FC Mariekerke

In het kleine Mariekerke maakten ze in 1954 kennis met hun eigen voetbalploeg. FC Mariekerke sloot zich onmiddellijk aan bij de KBVB en het rustige en zo typische lower league leventje ging zijn gangetje voor de komende halve eeuw. Tuurlijk ging de ploeg wel eens een reeksje hoger. Of zelfs twee. Maar daar hoorde dan op tijd en stond ook eens een daling bij. Zo kabbelde de Mariekerkse voetbalbeek verder.

Tot in 2008. Want vanaf dan ging het ineens pijlsnel de hoogte in. Dat jaar werden ze kampioen in derde provinciale en op enkele jaren tijd stonden ze plots aan de deur van de nationale divisies te beuken. In 2010 mochten ze immers in eerste provinciale aantreden. Hetzelfde seizoen was het ook al meteen prijs. Via de eindronde bereikten ze voor het eerst in hun bestaan de nationale vierde klasse. Voor één seizoentje dan toch, want de vier volgende seizoenen speelden ze weer aan de top in eerste provinciale. In 2016, net het jaar van de grote competitiehervorming in België, haalden ze weer een promotie binnen en mochten ze aantreden in de nagelnieuwe nationale derde amateurreeks. Ditmaal hielden ze het twee seizoenen vol.

KVS Branst

Intussen speelt FC Mariekerke weer op het provinciale toneel. De opportuniteit bood zich aan om een fusie aan te gaan met het nabijgelegen KVS Branst en de evolutie van het voetbal noopte de teams hier gretig op in te gaan. KVS Branst is net dat tikkeltje ouder (opgericht in 1950) en stond eerst bekend als FC Scheldezonen Weert. De resultaten bleven provinciaal gericht, maar doorheen de jaren zouden er wel lichte naamswijzigingen komen. In volle flower power (eind jaren 60) werd de naam FC Scheldezonen Branst en nog eens enkele jaren later werd dit het huidige KV Scheldezonen Branst.

Behoudens een uitschieter in tweede provinciale in 1998, bleef KVS Branst toch hoofdrolspeler in de lagere reeksen. Als FC Scheldezonen Mariekerke-Branst hoopt de ploeg nu een graantje mee te pikken van een sportieve herleving en opnieuw nationaal voetbal te zien in het Mariekerkse stadion De Witte Molen. Terug naar de glorieperiodes met spelers als Karim Bachar, Kris Mampaey, Cliff Mardulier en Hervé Onana. En wie weet wordt dit team nog verder uitgediept. De jeugdreeksen werken al samen met VVH Lippelo en KSK Sint-Amands.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %