Voetbal in Spanje

Estadio Mestalla: geniet nu het nog kan!

In 2007 is men begonnen aan de bouw van Valencia’s nieuwe stadion, Nou Mestalla. Na financiële problemen is de bouw gestopt en sindsdien staat er al jaren een onafgemaakt stadion in de stad. Nu Spanje en Portugal het WK van 2030 willen organiseren en Nou Mestalla willen gaan gebruiken voor dat toernooi, lijkt de tijd een beetje te gaan dringen!

Oorspronkelijk was het idee dat Valencia in 2010 al in Nou Mestalla zou gaan spelen. Voor de echte stadionliefhebber is het geen straf dat dit project al jaren is gestaakt. We kunnen aannemen dat Mestalla behoort tot één van de mooiste stadions ter wereld.

Nou Mestalla

Het nieuwe stadion van Valencia zou 70.000 zitplaatsen krijgen. Dat zijn ongeveer 20.000 plekken meer dan in het huidige Mestalla. Ze zeggen dat de werkzaamheden in oktober weer worden opgepakt. Gezien de onderstaande video lijkt het grootste werk al te zijn verricht. Valencia zou met Nou Mestalla één van de elf Spaanse speelsteden moeten worden.

Genieten van het huidige stadion

Steile tribunes en uitzicht over de stad. Iedereen die Mestalla wel eens heeft bezocht en een plek hoog in het stadion had, kent de tocht naar de bovenste tribunes. Vanaf hier kijk je mooi uit op de stad. Als Valencia speelt zijn de straten rondom het stadion helemaal afgezet en is het druk bij alle eet- en drinktentjes in de buurt. Deze eeuw hebben supporters van Heerenveen, Ajax Roda JC, PSV en AZ het geluk gehad dat ze Valencia hadden geloot in Europa.

Zo’n stadion voor een Europees topteam zie je niet vaak meer. Volgend jaar blaast Estadio Mestalla 100 kaarsjes uit! Je weet natuurlijk niet hoe het gaat lopen, maar voor de mensen die hier nog niet zijn geweest: ga er snel heen, want voor je het weet is het te laat. Dan kijken we, net als bij clubs als Brentford, terug op een mooi stukje stadionhistorie..

Meer beelden van Mestalla:

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %